News

News

Παρασκευή
Δεκέμβριος, 1

Αναφορά Συρία #4 | commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Έχουμε καιρό να γράψουμε κάποια αναφορά για το μέτωπο της Συρίας έτσι εδώ θα δούμε ένα περιστατικό από το Μάρτιο του 2016 σχετικό με μία βομβιστική επίθεση που οδήγησε στο θάνατο 18 ανθρώπους. Όπως έχουμε αναφέρει επανειλημμένα, το πεδίο μάχης της Συρίας είναι ένα πολυεπίπεδο μέτωπο με μάχες μεταξύ καθεστωτικών και αντικαθεστωτικών δυνάμεων μαζί με τρομοκρατικές ενέργειες από τρομοκρατικές οργανώσεις που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον εμφύλιο πόλεμο. Αυτή η αναφορά είναι ένα τέτοιο, χαρακτηριστικό παράδειγμα που δίνει μία ιδέα της πολυπλοκότητας των συμπλοκών στη Συρία.

Πηγή: Alsiasi.com

Η επαρχία Κουνεϊτρά ελέγχεται εδώ και πολύ καιρό από αντικαθεστωτικές Συριακές δυνάμεις. Κυρίως από τον Απελευθερωτικό Στρατό της Συρίας αλλά και άλλων, μικρότερων ομάδων. Μπορείτε να δείτε που ακριβώς βρίσκεται η συγκεκριμένη περιοχή στο χάρτη της Συρίας από την επόμενη εικόνα.

Πηγή: Wikipedia.org
Πηγή: Wikipedia.org

Το πρωί της Τετάρτης 2 Μαρτίου 2016 ένα αυτοκίνητο σταθμευμένο έξω από μία βάση ανταρτών πυροδοτήθηκε ασύρματα οδηγώντας στο θάνατο 18 αντάρτες που λειτουργούσαν υπό τη διοίκηση του Απελευθερωτικού Στρατού της Συρίας. Η οργάνωση στην οποία άνηκε η παραστρατιωτική βάση ήταν η Γιαμπχάτ Τουβάρ Σουρία, μία οργάνωση που έχει τις ρίζες της στη Τζεμπάτ αλ-Νούσρα ή πιο απλά η Αλ-Κάιντα της Συρίας. Πολλά μέλη της Τζεμπάτ αλ-Νούσρα έφυγαν τα τέλη του 2015 από την οργάνωση και έκαναν νέες μικρότερες ομάδες και οργανώσεις που ήταν ενάντια στη Συριακή κυβέρνηση και τις απόψεις του Ισλαμικού Κράτους. Για τη πρόσφατη διαμάχη της συμμαχίας Ταλιμπάν & Αλ-κάιντα ενάντια του Ισλαμικού Κράτους είχαμε κάνει αναφορά και στο άρθρο μας «Αναφορά Αφγανιστάν #12».

Πηγή: NoTerror.eu
Πηγή: NoTerror.eu

Η βάση της παραστρατιωτικής οργάνωσης Γιαμπχάτ Τουβάρ Σουρία ήταν στο χωριό Αλ-Ίσα που βρίσκεται στην επαρχία Κουνεϊτρά η οποία ελέγχεται από τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις όπως αναφέραμε και νωρίτερα. Σύντομα μετά τη βομβιστική επίθεση, ο εκπρόσωπος τύπου του Νότιου Μετώπου του Απελευθερωτικού Στρατού της Συρίας, ο Εσάμ αλ-Ράγιες, που τον βλέπετε και στη παρακάτω φωτογραφία, έκανε δήλωση ότι 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη, συμπεριλαμβανομένου και του διοικητή του Μετώπου, του γνωστού, Αμπού Χάμζα αλ-Ναΐμι. Ωστόσο, δήλωσε ότι δε γνωρίζουν ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση.

Πηγή: Facebook.com/SF.spokesman.sy
Πηγή: Facebook.com/SF.spokesman.sy

Είναι αξιοσημείωτο ότι η συγκεκριμένη βομβιστική επίθεση έγινε τη περίοδο παύσης πυρός που αμέσως δείχνει ότι είναι πιθανότατα μία τρομοκρατική ενέργεια του Ισλαμικού Κράτους ως αντίποινα στην «άπιστη» κατά αυτούς οργάνωση Γιαμπχάτ Τουβάρ Σουρία που δεν είναι πλέον στο πλευρό τους. Πιθανότατα, ήταν και ένα μήνυμα προς όλες τις φίλιες προς τη Τζεμπάτ αλ-Νούσρα οργανώσεις για την αντιπαράθεση που ξεκινούσε εκείνη τη περίοδο ανάμεσα τους, και συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Η μεγαλύτερη δύναμη ανταρτών στην επαρχία Κουνεϊτρά είναι η Αλβιγιάτ αλ-Φούραν με δύναμη ανώτερη των 2000 μαχητών. Ο εκπρόσωπος τύπου της Αλβιγιάτ αλ-Φούραν, ο Σουχάιμπ αλ-Ρούχαιλ, ανέφερε δημόσια αμέσως μετά τη δήλωση του Εσάμ αλ-Ράγιες το παρακάτω:

«Η επίθεση έγινε σχεδόν σίγουρα από κάποιον από τους «κοιμισμένους πυρήνες του Νταές». Εμείς γνωρίζουμε για 10 νεκρούς μέχρι τώρα.»

Ο όρος «Νταές» από το Νοέμβριο του 2015 χρησιμοποιείται από τα μέσα ενημέρωσης συχνά ως ένα άλλο όνομα για τη τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Πρακτικά, είναι από τα αρχικά της Αραβικής φράσης «αλ-Ντάουλα αλ-Ισλάμια αλ-Ιράκ αλ-Σαμ» που σημαίνει «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και Εγγύς Ανατολής» αλλά ταυτόχρονα, προφέρεται το ίδιο με την Αραβική λέξη «νταές» που σημαίνει «αυτός που πατάει κάτι» και την Αραβική λέξη «νταχές» που σημαίνει «αυτός που σπείρει διχόνοια». Έτσι, συχνά τόσο τα μέσα ενημέρωσης όσο και αντίπαλες οργανώσεις χρησιμοποιούν αυτή την υποτιμητική λέξη που δεν αρέσει στα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Πηγή: Gulan-Media.com
Πηγή: Gulan-Media.com

Κάποιες άλλες οργανώσεις έσπευσαν να κάνουν αναφορές ότι ήταν η κυβέρνηση της Συρίας σε συνεργασία με τζιχαντιστές για να μην φανεί ως κυβερνητική επίθεση κατά τη περίοδο παύσης πυρός. Σύντομα, ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση ανέβηκε στους 18 και μέχρι και σήμερα καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για αυτή την επίθεση.

το βρήκαμε εδώ

Αναφορές Συρία
#Αναφορά #Συρία #Αμυντικά #και #Στρατιωτικά #Θέματα

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...