News

News

Σάββατο
Δεκέμβριος, 2

Αναφορά Συρία #12 | commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Σε αυτή την αναφορά μας θα δούμε ένα πολύ ενδιαφέρον όπλο της ισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) από τη Συρία. Η είδηση έγινε γνωστή από το ειδησιογραφικό πρακτορείο Αλ-Μασντάρ πριν από λίγες ημέρες αλλά δεν έλαβε μεγάλη προσοχή στα ελληνικά μέσα ειδικού τύπου παρότι αποκαλύπτει κάποια από τα «μυστικά» των αποστολών αυτοκτονίας της γνωστής ισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης.

Πηγή: AlMasdarNews.com

Η είδηση αποκαλύπτει κάποιες από τις τακτικές του ΙΚ με τη πιο σημαντική αυτή που βλέπετε παραπάνω. Στο μπροστινό μέρος βλέπετε έναν μοτοσικλετιστή ο οποίος λειτουργεί ως ομάδα αναγνώρισης. Πρακτικά προπορεύεται από το όχημα αυτοκτονίας, όπως δήλωσε και στη συνέντευξη, ώστε να εξασφαλίσει ότι το όχημα θα φτάσει στο στόχο του. Το δεύτερο που παρατηρούμε είναι ότι το Toyota Hilux έχει υποστεί πολλές εξωτερικές μετατροπές αυτοσχέδιας θωράκισης στα ευάλωτα σημεία του με ατσάλινες πλάκες. Η είδηση αυτή μας έμαθε πολλά ακόμη για τις τακτικές του ΙΚ.

Πηγή: AlMasdarNews.com

Από την είδηση αυτή μάθαμε ότι τα SVBIED (Suicide Vehicle Borne Improvised Explosive Device, Αυτοσχέδιος Εκρηκτικός Μηχανισμός σε Όχημα Αυτοκτονίας) πυροδοτούνται πάντα από τον οδηγό όταν αυτός το θεωρήσει κατάλληλο, αλλά συχνά μεταφέρουν και κάποιο ενεργό μέσο άμυνας όπως το παραπάνω όχημα στο οποίο η θέση του συνοδηγού είχε τροποποιηθεί ώστε να φιλοξενεί έναν πολυβολητή με ρωσικής κατασκευής πολυβόλο RPK.

Πηγή: AlMasdarNews.com

Από τη παραπάνω φωτογραφία βλέπουμε επίσης το διπλό μηχανισμό πυροδότησης του SVBIED. Βλέπουμε ότι έχει μία μέθοδο ηλεκτρικής πυροδότησης με ένα κουμπί που βρίσκεται στη κεντρική κονσόλα, αλλά και μία δεύτερη σε περίπτωση αστοχίας της πρώτης. Η δεύτερη φαίνεται πως είναι ο πυροδοτικός μηχανισμός UZRGM από τη ρωσική χειροβομβίδα F1 (περισσότερα στο άρθρο μας «Αμυντική Χειροβομβίδα F1») που έχει κολληθεί επάνω σε κάποιο ακαριαίο εκρηκτικό σχοινί που υποθέτουμε οδηγεί στο κυρίως γέμισμα που είναι στη καρότσα του οχήματος. Όπως περιέγραψε ο τρομοκράτης στη συνέντευξη, ο μηχανισμός είναι σε αυτό το σημείο για να μπορεί να τον πυροδοτήσει και ο συνοδηγός εάν ο οδηγός πεθάνει.

Πηγή: AlMasdarNews.com

Τα SVBIED είναι από τα πιο βασικά όπλα της ισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης ΙΚ και γι’αυτό είναι πολύ σπουδαίο να κατανοήσουμε στο μέγιστο βαθμό το τρόπο δράσης τους. Αρκετά ξένα μέσα έχουν ήδη δημοσιεύσει αντίστοιχες αναλύσεις για αυτή την είδηση αλλά δεν εντοπίσαμε κάτι αντίστοιχο στον ελληνικό χώρο και γι’αυτό το κάναμε εμείς.

το βρήκαμε εδώ

Αναφορές Συρία
#Αναφορά #Συρία #Αμυντικά #και #Στρατιωτικά #Θέματα

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...