News

News

Τρίτη
Οκτώβριος, 3

Αναφορά Συρία #10 | commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Έχουμε καιρό να δούμε περιστατικά από τη Συρία και έτσι θα δούμε κάτι από τον Ιούλιο του 2017 σε αυτή την αναφορά. Το γεγονός που θα δούμε εδώ αφορά κάτι που έγινε στη Χάμα και οδήγησε στο θάνατο αρκετούς ανθρώπους.

Πηγή: VOANews.com

Η επαρχία της Χαμά είναι στη δυτική Συρία και σχεδόν από την αρχή της επανάστασης της Συρίας βρίσκεται υπό το συνεχή έλεγχο της κυβέρνησης της Συρίας. Αυτό σημαίνει ότι περιστασιακά γίνεται στόχος τόσο από τους αντάρτες, όσο και από ισλαμικές τρομοκρατικές οργανώσεις. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη Χάμα μπορείτε να επισκεφθείτε αυτή τη σελίδα. Βλέπετε που ακριβώς βρίσκεται στο παρακάτω χάρτη.

Πηγή: Wikipedia.org

Το μεσημέρι της Πέμπτης 6 Ιουλίου του 2017 ένας άντρας πυροδότησε ένα εκρηκτικό γιλέκο που φορούσε στην είσοδο από μία στάση λεωφορείων στη πόλη της Μασγιάφ, στην επαρχία Χάμα. Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους 3 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 11 ακόμα. Το πιο περίεργο όμως είναι ότι κανένας δεν ανέλαβε την ευθύνη. Επίσης, η περιοχή αυτή είχε από τα λιγότερα βίαια περιστατικά από την έναρξη της επανάστασης το 2011 καθώς προστατεύεται έντονα από τις δυνάμεις της κυβέρνησης Άσαντ. Βλέπετε το αποτέλεσμα της επίθεσης στην επόμενη φωτογραφία. Κάτω βλέπετε και τα μέλη από κάποια από τα θύματα.

Πηγή: ABNA.co

Από τα σημάδια στο τοίχο μπορούμε επίσης με μεγάλη σιγουριά να υποθέσουμε ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός πέρα από την εκρηκτική ύλη περιελάμβανε και μεταλλικά θραύσματα. Ο κυβερνήτης της επαρχίας Χαμά, κύριος Μωχάμεντ αλ-Χαζούρι, δήλωσε ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε στην είσοδο της στάσης του λεωφορείου όταν πήγαν να τον πλησιάσουν αστυνομικοί για να τον ελέγξουν καθώς συμπεριφέρονταν ύποπτα. Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους δύο γυναίκες και ένας άντρας, και 11 άλλοι τραυματίστηκαν, δύο εκ των οποίων ήταν κρίσιμη κατάσταση.

Πηγή: LibyanExpress.com

Κλείνοντας, παραθέτουμε ένα βίντεο με σκηνές από το σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ruptly.

https://www.youtube.com/watch?v=dbepl-gNbi8

το βρήκαμε εδώ

Αναφορές Συρία
#Αναφορά #Συρία #Αμυντικά #και #Στρατιωτικά #Θέματα

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...