News

News

Τρίτη
Δεκέμβριος, 5

Αναφορά Σομαλία #2 | commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Αντίστοιχα με τη πρώτη μας αναφορά, «Αναφορά Σομαλία #1», και εδώ έχουμε μία σχετικά πρόσφατη επίθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ-Σαμπάμπ που έχει έδρα στη Σομαλία. Η επίθεση έγινε το Φεβρουάριο του 2016 και κόστισε τη ζωή τεσσάρων ανθρώπων ενώ περισσότεροι τραυματίστηκαν. Ας δούμε τι ακριβώς είχε συμβεί.

Πηγή: HRW.org

Το συμβάν έλαβε χώρα τη Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου μόλις 300 μέτρα από το κτίριο της βουλής της Σομαλίας που βρίσκεται στο Μογκαντίσου. Το κτίριο της βουλής το βλέπετε στην επόμενη φωτογραφία (η φωτογραφία είναι πριν από το πόλεμο, είναι σε αρκετά χειρότερη κατάσταση σήμερα). Ξεκίνησε να επαναχρησιμοποιείται τον Αύγουστο του 2012 όταν έγινε η εγκαθίδρυση μίας ομοσπονδιακής κυβέρνησης στη Σομαλία.

Πηγή: SomaliNet.com
Πηγή: SomaliNet.com

Ξαφνικά και χωρίς καμία προειδοποίηση, κοντά στη βουλή, περίπου 300 μέτρα μακριά, έπεσαν μερικές οβίδες όλμου. Οι οβίδες οδήγησαν στο θάνατο τέσσερα άτομα που βρίσκονταν εκεί ενώ τραυμάτισαν ακόμα οκτώ σοβαρά. Την επίθεση δεν ακολούθησε κάτι άλλο και αμέσως η αστυνομία της Σομαλίας ασφάλισε τη περιοχή. Από τη πρώτη στιγμή, οι δηλώσεις των αστυνομικών αρχών καταδείκνυαν τη τρομοκρατική Ισλαμική οργάνωση Αλ-Σαμπάμπ αλλά δεν υπήρχε επίσημη ανάληψη της ευθύνης.

Πηγή: FirstPost.com
Πηγή: FirstPost.com

Τελικά, λίγο αργότερα το τοπικό γραφείο του πρακτορείου ειδήσεων Reuters στη Σομαλία έλαβε ένα μήνυμα από τον Σεΐχη Αμπντιασίς Αμπού Μουσάμπ, τον «στρατιωτικό εκπρόσωπο τύπου» της οργάνωσης όπως τον αποκαλεί η τρομοκρατική οργάνωση Αλ-Σαμπάμπ. Η δήλωση του ήταν πολύ σύντομη, για την ακρίβεια ήταν η παρακάτω.

«Ρίξαμε οβίδες στο λεγόμενο προεδρικό μέγαρο»

Ο Σεΐχης Αμπντιασίς Αμπού Μουσάμπ είναι μέχρι και σήμερα καταζητούμενος από δεκάδες υπηρεσίες αλλά δυστυχώς, παραμένει ελεύθερος και συνεχίζει τη τρομοκρατική του δράση στην Αφρικανική ήπειρο. Βλέπετε τον Αμπντιασίς Αμπού Μουσάμπ, εκπρόσωπο τύπου της Αλ-Σαμπάμπ, παρακάτω.

Πηγή: JihadWatch.org
Πηγή: JihadWatch.org

Αυτή ήταν μία από τις δεκάδες τρομοκρατικές επιθέσεις της Αλ-Σαμπάμπ με υποστήριξη της Αλ-Κάιντα στη προσπάθεια της να ρίξει τη κυβέρνηση της Σομαλίας. Ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής του τμήματος της περιοχής, ο κύριος Μοχάμεντ Νουρ επιβεβαίωσε λίγο αργότερα τον αριθμό των θυμάτων και των νεκρών. Δυστυχώς, η τρομοκρατική οργάνωση Αλ-Σαμπάμπ είναι υπεύθυνη για δολοφονίες εκατοντάδων αθώων Σομαλών πολιτών και η εξάρθρωση της δεν είναι εύκολη διαδικασία.

Πηγή: Reuters.com
Πηγή: Reuters.com

το βρήκαμε εδώ

Αναφορές Σομαλία
#Αναφορά #Σομαλία #Αμυντικά #και #Στρατιωτικά #Θέματα

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...