News

News

Πέμπτη
Σεπτέμβριος, 28

Αναφορά Ουκρανία #8 | commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Η ιστορία είναι ένας πολύ μεγάλος δάσκαλος και αυτό θα το δούμε πολύ έντονα σε αυτή την αναφορά μας που βασίζεται σε φωτογραφικό υλικό από τη Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου του 2018. Αλλά για να γίνει καλύτερα κατανοητό, πάμε αρκετά χρόνια πίσω. Συγκεκριμένα στη Βόρεια Αφρική κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο όπου οι βρετανικές δυνάμεις σκέφτηκαν να κατασκευάσουν ψεύτικα φουσκωτά άρματα για να μπερδέψουν τους ναζί Γερμανούς, το οποίο το κατάφεραν με τεράστια επιτυχία. Βλέπετε μία σχετική φωτογραφία παρακάτω.

Πηγή: AOL.com

Αυτή η πολύ έξυπνη τακτική ξεχάστηκε με τα χρόνια μέχρι τη δεκαετία του 1990 όταν ξέσπασε ο πόλεμος της Γιουγκοσλαβίας. Τότε, είδαμε το στρατό της Γιουγκοσλαβίας να τοποθετεί τέτοια ψεύτικα άρματα σε σημεία μακριά από τις βάσεις τους. Για ακόμα μία φορά, η τακτική δούλεψε άψογα και τα ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη χτύπαγαν αυτούς τους στόχους. Πριν από περίπου ένα μήνα, είδαμε ντοκουμέντα από αντίστοιχο ερευνητικό πρόγραμμα από τη Ρωσία. Βλέπετε ένα παράδειγμα παρακάτω.

Πηγή: DailyMail.co.uk

Όλα αυτά μας οδηγούν στο φωτογραφικό υλικό που διέρρευσε τη Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου του 2018 από την Ουκρανία. Βλέπουμε ότι αυτή η πολύ παλιά τακτική επανέρχεται στο προσκήνιο. Πιθανότατα μέσω του παραπάνω ερευνητικού προγράμματος της Ρωσίας, η Ουκρανία έχει πλέον ένα σημαντικό αριθμό από εικονικά πολεμικά οχήματα και εγκαταστάσεις.

Πηγή: Asian-Defence-News.blogspot.com

Αυτή η αναφορά είναι μία εξαιρετική υπενθύμιση για τη σπουδαιότητα της μελέτης της πολεμικής ιστορίας. Πρέπει να μελετάμε όλες τις τακτικές και τεχνικές μάχης, νέες και παλιές, και συνεχώς να αναθεωρούμε τις απόψεις μας για το τι λειτουργεί και τι όχι, πάντα μέσα από ρεαλιστικές και επιστημονικά αποδεκτές πρακτικές.

Πηγή: Asian-Defence-News.blogspot.com

Οπότε, μη σταματάτε να μελετάτε ποτέ τη πολεμική ιστορία γιατί ποτέ δε ξέρετε εάν θα ανακαλύψετε ένα νέο όπλο ή τακτική. Ακόμα δεν έχουμε αναφορές για το που έχει χρησιμοποιήσει η Ουκρανία αυτό το νέο υλικό αντιπερισπασμού, αλλά πλέον γνωρίζουμε ότι είναι και πάλι μέρος του οπλοστασίου της.

Πηγή: Asian-Defence-News.blogspot.com

Και ασφαλώς, δε σταματάει απλώς σε φουσκωτά ομοιώματα με μεταλλικούς σκελετούς. Βλέπετε παρακάτω ένα εικονικό μαχητικό αεροσκάφος καθώς και εικονικούς πυραύλους δίπλα του.

Πηγή: Asian-Defence-News.blogspot.com

το βρήκαμε εδώ

Αναφορές Ουκρανία
#Αναφορά #Ουκρανία #Αμυντικά #και #Στρατιωτικά #Θέματα

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...