News

News

Τετάρτη
Νοέμβριος, 29

Αναφορά Ουκρανία #5 | commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον η έλλειψη κάλυψης των γεγονότων στην Ουκρανία τους τελευταίους μήνες από τα διεθνή και τοπικά ΜΜΕ. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε μία αναφορά από το Μάιο του 2016. Είναι ακόμα ένα περιστατικό του ανταρτοπόλεμου που συνεχίζεται στην Ουκρανία αλλά δεν λαμβάνει καθόλου κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: Unian.info

Παρότι το Φεβρουάριο του 2015 υπογράφηκε η παύση πυρός, δεν έχουμε σταματήσει να παρατηρούμε περιστασιακές επιθέσεις με τακτικές ανταρτοπόλεμου. Οι επιθέσεις διενεργούνται κυρίως από φιλο-ρώσους αυτονομιστές αλλά δε λείπουν και τα περιστατικά από τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις. Το περιστατικό που παρουσιάζουμε εδώ ξεκίνησε όταν μία ομάδα φιλο-ρώσων αυτονομιστών μέσω της ιστοσελίδας DAN ανέφερε ότι η ομάδα τους δέχθηκε επίθεση πυροβολικού από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας το βράδυ του Σαββάτου 28 Μαΐου του 2016. Από αυτές τις επιθέσεις δύο πολίτες τραυματίστηκαν σοβαρά.

Πηγή: Unian.info
Πηγή: Unian.info

Παρότι δεν έχουμε λεπτομερή στοιχεία, όλα δείχνουν ότι οι αναφορές είναι για τη πόλη Αβντιίβκα που βρίσκεται Βόρεια της, μέχρι και σήμερα, ελεγχόμενης από αντάρτες περιοχής του Ντονέτσκ. Είναι γνωστό ότι στο Αβντιίβκα υπάρχει μεγάλη δραστηριότητα ανταρτών αλλά πρακτικά η πόλη είναι υπό τον έλεγχο της Ουκρανικής κυβέρνησης. Ωστόσο, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η συγκεκριμένη αναφορά προέρχεται από αυτή τη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ουκρανίας. Βλέπετε που ακριβώς βρίσκεται η πόλη Αβντιίβκα καλύτερα στον παρακάτω χάρτη.

Πηγή: NYBooks.com
Πηγή: NYBooks.com

Μετά από αυτή την επίθεση οι αυτονομιστές ξεκίνησαν μία σειρά σύντομων βίαιων επιθέσεων με τακτικές ανταρτοπόλεμου και χρήση φορητών όπλων εναντίων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που βρίσκονταν στη περιοχή. Το απόγευμα της Κυριακής 29 Μαΐου του 2016 οι επιθέσεις επιβεβαιώθηκαν και από την κυβέρνηση της Ουκρανίας μέσω του εκπροσώπου τύπου του Ουκρανικού στρατού, του κυρίου Αλεξάντερ Μοτουζιάνικ ο οποίος δήλωσε:

«Πέντε Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί και τέσσερις έχουν τραυματιστεί τις τελευταίες 24 ώρες ως αποτέλεσμα επιθέσεων φιλο-ρώσων ανταρτών στις Ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας»

Πηγή: Mediarnbo.org
Πηγή: Mediarnbo.org

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον γιατί υπάρχει τόσο μικρή κάλυψη για ένα τόσο σημαντικό μέτωπο το οποίο, όπως άλλωστε μας έδειξε πριν από λιγότερο από ένα χρόνο, μπορεί να έχει διεθνή αντίκτυπο αν βγει εκτός ελέγχου. Ελπίζουμε να δούμε μεγαλύτερη κάλυψη από όλα τα ΜΜΕ και τις κυβερνήσεις για το πόλεμο της Ουκρανίας που, αν και στα χαρτιά έχει τελειώσει, στη πράξη δεν σταμάτησε ποτέ.

Πηγή: Kyivpost.com
Πηγή: Kyivpost.com

το βρήκαμε εδώ

Αναφορές Ουκρανία
#Αναφορά #Ουκρανία #Αμυντικά #και #Στρατιωτικά #Θέματα

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...