News

News

Σάββατο
Δεκέμβριος, 2

Αναφορά Νιγηρία #5 | commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Αυτή η αναφορά θα μπορούσε να κατηγοριοποιηθεί τόσο στις αναφορές μας από τη Νιγηρία όσο και σε αυτές από το Καμερούν. Καθαρά για τους τεχνικούς λόγους που θα διαβάσετε και μόνοι σας, τη προσθέσαμε στις αναφορές από τη Νιγηρία. Είναι μία πολύ πρόσφατη θανατηφόρα ένοπλη επίθεση που έχει ενδιαφέρον σε διεθνές επίπεδο.

Πηγή: Fojusi.com

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1 Φεβρουαρίου του 2017, μία ομάδα του ΟΗΕ (Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών) έκανε μία περιπολία ρουτίνας στα σύνορα Νιγηρίας και Καμερούν. Για την ακρίβεια, η ομάδα κινούνταν από τα σύνορα της Νιγηρίας προς τη πόλη Κόντσα που ανήκει στη Καμερούν. Βλέπετε το που ακριβώς βρίσκεται η πόλη Κόντσα του Καμερούν καλύτερα από τη παρακάτω δορυφορική φωτογραφία ή ακολουθώντας αυτό το σύνδεσμο προς την υπηρεσία Google Maps.

Πηγή: Google.com
Πηγή: Google.com

Η αποστολή τους ήταν η επίβλεψη των συνόρων σύμφωνα με το Γραφείο Δυτικής Αφρικής του ΟΗΕ και δεν υπήρχε κάποια πληροφορία άμεσης απειλής. Ωστόσο, στις 14:00 περίπου τοπική ώρα, μία ομάδα ένοπλων επιτέθηκε στο περίπολο σκοτώνοντας πέντε άτομα και τραυματίζοντας περισσότερους. Οι πέντε νεκροί ήταν ένας συμβασιούχος ιδιωτικής εταιρίας υπηρεσιών ασφαλείας εργαζόμενος για τον ΟΗΕ, τρεις Νιγηριανοί στρατιώτες και ένας στρατιώτης από το Καμερούν.

Πηγή: DailyGird.com
Πηγή: DailyGird.com

Μέχρι σήμερα καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αλλά όλα τα στοιχεία δείχνουν προς τη κατεύθυνση της τρομοκρατικής οργάνωσης Βιλαγιάτ αλ-Σουδάν αλ-Γκάρμπι, που μέχρι τα μέσα του 2016 ήταν γνωστή σε όλο το κόσμο με το όνομα Μπόκο Χαράμ. Οι επιθέσεις σε αποστολές του ΟΗΕ μπορούν εύκολα να εξελιχθούν σε μεγάλης κλίμακας πολεμικές επιχειρήσεις έτσι αυτή η επίθεση μπορεί να έχει τεράστιες επιπτώσεις εάν επιβεβαιωθεί ότι πράγματι έγινε από τη τρομοκρατική οργάνωση Βιλαγιάτ αλ-Σουδάν αλ-Γκάρμπι. Στην επόμενη φωτογραφία βλέπετε άντρες της τρομοκρατικής οργάνωσης Βιλαγιάτ αλ-Σουδάν αλ-Γκάρμπι από ένα από τα βίντεο προπαγάνδας τους.

Πηγή: ThePointNG.com
Πηγή: ThePointNG.com

το βρήκαμε εδώ

Αναφορές Νιγηρία
#Αναφορά #Νιγηρία #Αμυντικά #και #Στρατιωτικά #Θέματα

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...