News

News

Τρίτη
Δεκέμβριος, 5

Αναφορά Νιγηρία #2 | commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ένα πρόσφατο παράδειγμα που δείχνει ξεκάθαρα ότι οι πολιτικές λύσεις μερικές φορές δεν είναι καλή πρακτική. Η αναφορά αυτή είναι από τις αρχές του Ιουνίου του 2016 και δείχνει ότι αρκετές φορές η μόνη λύση είναι η βίαιη καταστολή των ανταρτών.

Πηγή: TheScoopNG.com

Από τον Ιανουάριο του 2016 οι υπηρεσίες πληροφοριών γνώριζαν για μία νέα παραστρατιωτική οργάνωση στη Νιγηρία, τους Εκδικητές του Δέλτα του Νίγηρα (NDA). Τελικά, το Μάρτιο του 2016 η παραστρατιωτική οργάνωση
έγινε γνωστή σε όλο το κόσμο με αυτό το όνομα. Ο στόχος της οργάνωσης είναι η ανεξαρτητοποίηση του Δέλτα του Νίγηρα, της περιοχής με τη μεγαλύτερη παραγωγή πετρελαίου στη περιοχή.

Πηγή: AfricanSpotlight.com
Πηγή: AfricanSpotlight.com

Από τον Ιανουάριο η οργάνωση έχει κάνει δεκάδες ένοπλες ή/και βομβιστικές επιθέσεις με στόχο εγκαταστάσεις πετρελαίου. Σε μία προσπάθεια περιορισμού των τεράστιων οικονομικών επιπτώσεων, ο Πρόεδρος της Νιγηρίας, ο κύριος Μουχαμαντού Μπουχάρι που τον βλέπετε και στη παρακάτω φωτογραφία, άφησε μία ανοικτή οδό διπραγματεύσεων για τη λήξη αυτών των επιθέσεων και την επίλυση του θέματος μέσω της πολιτικής οδού.

Πηγή: KeteKete.com
Πηγή: KeteKete.com

Τη Τετάρτη 8 Ιουνίου του 2016 υπό την επίβλεψη του Προέδρου της Νιγηρίας είχε ανακοινωθεί και σχεδιαστεί η συζήτηση μίας επιτροπής αποτελούμενης από υψηλά ιστάμενα στελέχη των υπουργείων, τους κυβερνήτες των πολιτειών της Νιγηρίας, στελέχη πετρελαϊκών εταιριών και διοικητικά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Η επιτροπή είχε στόχο τη συζήτηση των βίαιων τακτικών των Ενόπλων Δυνάμεων στις έρευνες υπόπτων ως μέλη της οργάνωσης NDA. Ο στόχος ήταν να μειωθούν οι εντάσεις οδηγώντας στη πολιτική λύση και στην αποφυγή της βίαιης συμπλοκής.

Πηγή: Pulse.ng
Πηγή: Pulse.ng

Τα πράγματα δεν πήγαν όμως έτσι ακριβώς. Την ίδια ημέρα, τη Τετάρτη 8 Ιουνίου του 2016 οι Εκδικητές του Δέλτα του Νίγηρα (για συντομία, NDA) έκαναν την ακόλουθη δημόσια δήλωση μέσω της επίσημης σελίδας τους στο διαδίκτυο (μεταφρασμένη στα Ελληνικά).


«Στη 01:00 απόψε, οι Εκδικητές του Δέλτα του Νίγηρα ανατίναξαν τη Πετρελαιοπηγή RMP 20 της εταιρίας Chevron, που βρίσκεται 20 μέτρα από το Διυλιστήριο Ντίμπι στη Περιοχή Τοπικής Κυβέρνησης στη Βόρεια Γουάρι».


Πηγή: HopeForNigeriaOnline.com
Πηγή: HopeForNigeriaOnline.com

Η Chevron είναι μία πολυεθνική Αμερικανική εταιρία πετρελαίου με μεγάλες πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο Δέλτα του Νίγηρα. Η παραστρατιωτική οργάνωση NDA στη συνέχεια απάντησε στη κυβέρνηση της Νιγηρίας που άνοιξε τη πόρτα των διαπραγματεύσεων μέσω Twitter με το παρακάτω μήνυμα (μετάφραση του μηνύματος στα Ελληνικά παρακάτω).

Πηγή: Twitter.com/ndavengers
Πηγή: Twitter.com/ndavengers


«Προς το λαό, δε κάνουμε διαπραγματεύσεις με καμία Επιτροπή. Αν η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση κάνει συζητήσεις με κάποια οργάνωση, το κάνει μόνη της.»


Πηγή: BreakingNews9ja.com
Πηγή: BreakingNews9ja.com

Καλώς ή κακώς, υπάρχουν περιπτώσεις όπως η παραπάνω όπου η λύση είναι μία. Βίαιη εξουδετέρωση των μελών-κλειδιών της παραστρατιωτικής οργάνωσης προτού αναπτυχθούν περισσότερο. Ας ελπίσουμε να μην ξανακούσουμε για την NDA στο μέλλον, ή πιο σωστά, να ακούσουμε μόνο για επιτυχημένες επιχειρήσεις διάλυσης της οργάνωσης.

το βρήκαμε εδώ

Αναφορές Νιγηρία
#Αναφορά #Νιγηρία #Αμυντικά #και #Στρατιωτικά #Θέματα

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...