News

News

Τρίτη
Δεκέμβριος, 5

Αναφορά Ιράκ #15 | commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Αυτή η αναφορά αφορά μία επιτυχημένη προσβολή στόχων βασισμένη σε συλλογή πληροφοριών από μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροσκάφη το 2006. Θα δούμε πως με καλή διακλαδική συνεργασία μία επιχείρηση μπορεί να έχει εξαιρετικά αποτελέσματα με μικρή έκθεση σε κίνδυνο.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Πέμπτης 23 Νοεμβρίου 2006 που ήταν και η Ημέρα των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ. Στις 02:00 το πρωί ένα κατασκοπευτικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος AAI RQ-7 Shadow όπως αυτό που βλέπετε στην επόμενη φωτογραφία κατέγραψε μία ύποπτη κίνηση.

anafora_iraq_15_02

Η ύποπτη κίνηση που κατέγραψε ήταν δύο αντάρτες με φορητά όπλα όπου έσκαβαν δίπλα από ένα δρόμο και στη συνέχεια τοποθετούσαν έναν Αυτοσχέδιο Εκρηκτικό Μηχανισμό (ΑΕΜ ή στα Αγγλικά, IED). Το περιστατικό ήταν στην επαρχία Ντιγιάλα του Ιράκ.

anafora_iraq_15_03

Και για την ακρίβεια, στις στρατιωτικές συντεταγμένες (σε μορφή MGRS) 38SMC5013729354. Μπορείτε να δείτε από την υπηρεσία Google Maps που ακριβώς αντιστοιχούν αυτές οι συντεταγμένες ακολουθώντας αυτό το σύνδεσμο. Επιπρόσθετα, βλέπετε το σημείο και στην παρακάτω δορυφορική φωτογραφία από την υπηρεσία Google Maps.

anafora_iraq_15_04

Μία ομάδα επιθετικών μη επανδρωμένων αεροσκάφων στάλθηκε στη περιοχή και εντοπίστηκαν εννέα θέσεις μάχης κοντά στον ΑΕΜ. Η 9th Reconnaissance Wing (9 Πτέρυγα Αναγνωρίσεως) σε συνεργασία με την 6η Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ διατάχθηκαν να επέμβουν με τα μη επανδρωμένα επιθετικά αεροσκάφη που βρίσκονταν στο σημείο. Βλέπετε παρακάτω το έμβλημα της 9th Reconnaissance Wing.

anafora_iraq_15_05

Οι τέσσερις σταυροί στο κέντρο του εμβλήματος συμβολίζουν τις τέσσερις επιθετικές επιχειρήσεις της πτέρυγας κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και το Λατινικό ρητό «Semper Paratus» μεταφράζεται στα Ελληνικά ως «Πάντα Έτοιμοι». Τελικά, με χρήση τεσσάρων πυραύλων αέρος-εδάφους AGM-114 Hellfire τα μη επανδρωμένα επιθετικά αεροσκάφη υπό τον έλεγχο της 9th Reconnaissance Wing έπληξαν τους στόχους.

anafora_iraq_15_06

Τρεις θέσεις μάχης πλήγηκαν από την επίθεση και η 9th Reconnaissance Wing μετέδωσε τις πληροφορίες της στη 13η Μοίρα Αναγνωρίσεως της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ. Η 13η Μοίρα Αναγνωρίσεως συνέχισε την επίθεση με δικά της επιθετικά ελικόπτερα τύπου Απάτσι χρησιμοποιώντας τρεις ακόμα πυραύλους αέρος-εδάφους AGM-114 Hellfire καθώς και μεγάλο αριθμό πυρών από πολυβόλα 30 χιλιοστών στις εναπομείναντες εχθρικές θέσεις.

anafora_iraq_15_07

Ο τελικός απολογισμός της επίθεσης ήταν εννέα κατεστραμμένες θέσεις μάχης με επτά νεκρούς αντάρτες και άγνωστο αριθμό τραυματιών. Ήταν μία επιτυχημένη αποστολή κατηγορίας «Search & Attack» (Έρευνα & Επίθεση) που είχε διάρκεια περίπου έξι ώρες.
 
Αρ. Αναφοράς: 2006112310280038SMC5013729354

το βρήκαμε εδώ

Αναφορές Ιράκ
#Αναφορά #Ιράκ #Αμυντικά #και #Στρατιωτικά #Θέματα

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...