News

News

Πέμπτη
Δεκέμβριος, 7

Αναφορά Γερμανία #4 | commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Το Σεπτέμβριο του 2015 ένας ισλαμιστής τρομοκράτης έκανε μία επίθεση στο Βερολίνο της Γερμανίας που έχει αρκετό ενδιαφέρον. Η υπόθεση αφορά κάτι που ξεκίνησε πριν το 2004 και σχεδόν ολοκληρώθηκε το 2015, δηλαδή 11 χρόνια αργότερα. Παρακάτω βλέπετε μία φωτογραφία στο σημείο της επίθεσης.

Πηγή: TheGuardian.com

Όλα ξεκίνησαν το Δεκέμβριο του 2004 όταν οι Ευρωπαϊκές αρχές συνέλαβαν τρεις ιρακινούς με κατηγορίες περί τρομοκρατίας. Ένας από αυτούς τους τρεις ιρακινούς άντρες ήταν ο Ραφίκ Γιουσέφ ο οποίος συνελήφθη βάσει στοιχείων όπου προσπαθούσε να στρατολογήσει άτομα στην ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση Ανσάρ αλ-Ισλάμ (Βοηθοί του Ισλάμ), μία συμμαχική οργάνωση της γνωστής αλ-Κάιντα (Η Βάση). Μετέπειτα έρευνα έδειξε ότι ο Ρ. Γιουσέφ είχε σχεδιάσει μία επίθεση δολοφονίας του ιρακινού πρωθυπουργού, Αγιάντ Αλάουι, όταν εκείνος θα έκανε επίσημη επίσκεψη στα κεντρικά της Deutsche Bank στις 3 Δεκεμβρίου του 2004. Βλέπετε μία φωτογραφία του ισλαμιστή τρομοκράτη Ραφίκ Γιουσέφ παρακάτω.

Πηγή: Alfi.lt

Βάσει αυτών των κατηγοριών, ο Ρ. Γιουσέφ καταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλάκισης τις αρχές του 2005 στη Γερμανία. Τελικά, μετά την εκτέλεση της ποινής του αφέθηκε ελεύθερος, το 2013, με γερμανική υπηκοότητα αλλά και με προσωρινούς περιοριστικούς όρους όπως βραχιόλι παρακολούθησης για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild, ο ελεύθερος πλέον ισλαμιστής τρομοκράτης επισκέφθηκε ένα τοπικό αστυνομικό τμήμα για να του αφαιρέσουν το βραχιόλι έπειτα από τη προκαθορισμένη περίοδο. Λίγες ώρες μετά την αφαίρεση του, ο Ρ. Γιουσέφ εκτέλεσε την επίθεση του.

Πηγή: Telegraph.co.uk

Ο ισλαμιστής τρομοκράτης είχε προσχεδιάσει πως θα δολοφονήσει τον ιρακινό πρωθυπουργό στην επόμενη επίσκεψη του αλλά ένας Γερμανός πολίτης του χάλασε τα σχέδια. Γύρω στις 10:00 το πρωί τοπική ώρα, κάποιος είδε τον Ρ. Γιουσέφ να κινείται στη περιοχή Spandau κρατώντας ένα μαχαίρι και ειδοποίησε της αρχές. Σύντομα, ένα περιπολικό σταμάτησε για έλεγχο του υπόπτου. Χωρίς καμία προειδοποίηση ο Ρ. Γιουσέφ έτρεξε και μαχαίρωσε την αστυνομικό στο λαιμό. Αμέσως η συνάδελφος της εξουδετέρωσε τον τρομοκράτη με τέσσερις βολές. Μία εξ’αυτών τραυμάτησε και την ήδη τραυματισμένη συνάδελφο της στο νεφρό. Από τη συμπλοκή ο Ρ. Γιουσέφ έχασε τη ζωή του ενώ η αστυνομικός επέζησε παρά τους σοβαρούς τραυματισμούς της.

Πηγή: Express.co.uk

Είναι τουλάχιστον ενδιαφέρον πως ένας άνθρωπος έπειτα από σχεδόν μία δεκαετία εγκλεισμού, δεν άλλαξε καθόλου και παρέμεινε προσκολλημένος στις ακραίες βίαιες ιδεολογικές πεποιθήσεις του. Ελπίζουμε, αυτό το περιστατικό να γίνει υλικό μελέτης ειδικών διότι παρουσιάζει μία απόλυτη αποτυχία σωφρονισμού με το χειρότερο δυνατό τρόπο. Κλείνουμε με ένα βίντεο του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ruptly από το σημείο της επίθεσης.

το βρήκαμε εδώ

Αναφορές Γερμανία
#Αναφορά #Γερμανία #Αμυντικά #και #Στρατιωτικά #Θέματα

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...