News

News

Σάββατο
Δεκέμβριος, 2

Αναφορά Αφγανιστάν #18 | commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Τη Παρασκευή 14 Ιουλίου του 2017 το Πεντάγωνο των ΗΠΑ έκανε μία πολύ σημαντική ανακοίνωση. Η ανακοίνωση ήταν ότι επιβεβαίωσαν το θάνατο του ηγετικού στελέχους της ισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), Αμπού Σαίντ. Αυτό το περιστατικό θα δούμε σε αυτή την αναφορά.

Πηγή: RT.com

Στο άρθρο μας «Έμνι: Η Υπηρεσία Πληροφοριών του Ισλαμικού Κράτους» είχαμε αναλύσει σε μεγάλο βάθος το πως λειτουργεί η ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση ΙΚ και γιατί είναι ικανή να αλλάζει ηγέτες τόσο γρήγορα και αποτελεσματικά. Μέσα στο έτος 2017 έχουν εξουδετερωθεί τρεις ηγέτες του ΙΚ, η τελευταία εξουδετέρωση ήταν αυτή του Αμπού Σαίντ (μετάφραση: Ο Πατέρας Σαίντ) που έγινε τη Τρίτη 11 Ιουλίου του 2017.

Πηγή: InToday.in

Στη δημοσιότητα δόθηκαν ελάχιστα στοιχεία και σχεδόν καμία πληροφορία ή φωτογραφίες από τον Αμπού Σαίντ, έναν από τους νεώτερους εμίρηδες του ΙΚ. Τα στοιχεία που δόθηκαν ήταν ότι στο νομό Κουνάρ υπάρχει ένα από τα κέντρα διοικήσεως του ΙΚ και έπειτα από παρακολουθήσεις εντόπισαν εκεί τον Αμπού Σαίντ. Με συντονισμένες κινήσεις και χρήση μη επανδρωμένων επιθετικών αεροσκαφών εξουδετέρωσαν τη Τρίτη 11 Ιουλίου του 2017 τον Αμπού Σαίντ.

Πηγή: NYT.com

Η εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου, κυρία Ντάνα Γουάιτ, έκανε την ακόλουθη δήλωση αναφορικά με το γεγονός κατά το δελτίο τύπου από τη Παρασκευή 14 Ιουλίου του 2017 στο Πεντάγωνο.

«Η εξουδετέρωση αυτή θα διαταράξει έντονα τα σχέδια της τρομοκρατικής οργάνωσης για επέκταση της παρουσίας της στο Αφγανιστάν»

Σε παρόμοιο κλίμα, ο Υπουργός Αμύνης των ΗΠΑ και στρατηγός του Σώματος Πεζοναυτών εν αποστρατεία, κύριος Τζέιμς Μάτις, έκανε την ακόλουθη δήλωση για το ίδιο γεγονός.

«Η σπουδαιότητα είναι ότι όταν σκοτώνεις κάποιον ηγέτη από αυτές τις ομάδες τους καθυστερείς. Είναι σίγουρα μία νίκη για εμάς όσον αφορά ότι θα τους καθυστερήσουμε, είναι η σωστή κατεύθυνση»

Πηγή: Politico.com

Πολύ ενδιαφέρουσα και θετική εξέλιξη αλλά μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους με τον κύριο Τ. Μάτις. Είναι μία νίκη που προσφέρει λίγο χρόνο στις συμμαχικές δυνάμεις. Δεν είναι όμως το τέλος του ΙΚ όπως έχει αποδειχτεί τα τελευταία χρόνια. Μακάρι να το εκμεταλλευτούν γρήγορα οι συμμαχικές δυνάμεις με μία ακολουθία ισχυρών χτυπημάτων στη μεγάλη αυτή ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση ώστε να την αποδυναμώσουν.

Πηγή: Khaama.com

το βρήκαμε εδώ

Αναφορές Αφγανιστάν
#Αναφορά #Αφγανιστάν #Αμυντικά #και #Στρατιωτικά #Θέματα

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...