News

News

Τρίτη
Δεκέμβριος, 5

Αναφορά Αφγανιστάν #13 | commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ένα ξημέρωμα του Αυγούστου του 2016 πολλοί επαγγελματίες που εργάζονται στο Αφγανιστάν ξύπνησαν από μία δυνατή έκρηξη. Ήταν μία επίθεση από Ταλιμπάν σε ένα ξενοδοχείο όπου στεγάζονται στελέχη ιδιωτικών εταιριών υπηρεσιών ασφαλείας. Αυτό το περιστατικό θα δούμε σε αυτό το άρθρο.

Πηγή: Telegraph.co.uk

Σήμερα στο πόλεμο του Αφγανιστάν πάνω από το 67% των συμμαχικών δυνάμεων είναι συμβασιούχοι υπάλληλοι ιδιωτικών εταιριών υπηρεσιών ασφαλείας. Αυτό έχει οδηγήσει τους Ταλιμπάν να τους αποκαλούν συχνά «άπιστους ξένους εισβολείς» και όλο και πιο συχνά να οργανώνουν και να εκτελούν επιθέσεις εναντίον τους. Μία τέτοια επίθεση είναι και αυτή εδώ. Η επίθεση έγινε λίγο έξω από το Ξενοδοχείο Northgate που βρίσκεται στη Καμπούλ του Αφγανιστάν.

Πηγή: Independent.co.uk
Πηγή: Independent.co.uk

Σε αυτό το ξενοδοχείο μένει προσωπικό ασφαλείας ιδιωτικών εταιριών που εργάζονται στο Αφγανιστάν σε συνεργασία με τις συμμαχικές δυνάμεις. Επίσης, το ξενοδοχείο είναι αποκλεισμένο με ζώνες ασφαλείας, σημεία ελέγχου από την Εθνική Αστυνομία του Αφγανιστάν αλλά και τείχη. Στις 01:30 το πρωί ένα φορτηγό γεμάτο με εκρηκτικά (ένα VBIED όπως είναι ευρέως γνωστά) πλησίασε το ξενοδοχείο και πυροδότησε τα εκρηκτικά του. Βλέπετε το αποτέλεσμα στην επόμενη φωτογραφία.

Πηγή: CBC.ca
Πηγή: CBC.ca

Αμέσως μετά την έκρηξη δύο αντάρτες Ταλιμπάν προσπάθησαν να εισβάλουν στο ξενοδοχείο αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις τους εξουδετέρωσαν έγκαιρα. Όπως δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Καμπούλ, από την επίθεση τρεις Ταλιμπάν σκοτώθηκαν, ο οδηγός και οι δύο επιτιθέμενοι, καθώς και ένας αστυνομικός που βρίσκονταν κοντά στο σημείο της έκρηξης. Από τη μάχη τέσσερις ακόμα αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Πηγή: En.alalam.ir
Πηγή: En.alalam.ir

Αμέσως μετά την επίθεση οι δυνάμεις ασφαλείας του Αφγανιστάν έκλεισαν όλους τους γύρω δρόμους. Δηλαδή όλες τις οδούς Ανατολικά της λεωφόρου προς το αεροδρόμιο της Καμπούλ και προς τη συμμαχική βάση Μπάγκραμ, Βόρεια του κέντρου της Καμπούλ. Η επιβεβαίωση ότι η επίθεση προέρχονταν από Ταλιμπάν δεν άργησε να έρθει όταν έκαναν την ακόλουθη δήλωση την επόμενη ημέρα.

«Επιτεθήκαμε σε αυτό το τόπο χυδαιότητας και βρωμιάς σκοτώνοντας δεκάδες ξένους άπιστους»

Σύμφωνα με τις επίσημες αναφορές όμως, τόσο από τον αρχηγό της αστυνομίας της Καμπούλ κύριο Αμπντούλ Ραχμάν Ραχίμι όσο και από τις επίσημες αναφορές των συμμαχικών κρατών, οι νεκροί είναι τέσσερις. Τρεις Ταλιμπάν και ένας αστυνομικός και όχι δεκάδες όπως δηλώνουν οι ίδιοι. Κλείνοντας, αξίζει να επισημάνει κανείς τη δυνατότητα προσαρμογής των Ταλιμπάν. Δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ηγέτης τους, Μουλά Ακχτάρ Μανσούρ, σκοτώθηκε τα τέλη του Μαΐου του 2016. Παρότι υπήρξε μία προσωρινή πτώση στο ρυθμό δράσης τους βλέπουμε ότι πολύ γρήγορα «ανάρρωσαν» από τη σημαντική αυτή απώλεια και επέστρεψαν με νέες συμμαχίες και αποστολές.

Πηγή: TimesOfIsrael.com
Πηγή: TimesOfIsrael.com

το βρήκαμε εδώ

Αναφορές Αφγανιστάν
#Αναφορά #Αφγανιστάν #Αμυντικά #και #Στρατιωτικά #Θέματα

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...