News

News

Τρίτη
Δεκέμβριος, 5

Αγώνας Μερφ (5.11 και CrossFit Games)

Πέρσι, το 2016 το CrossFit Games άνοιξε με έναν αγώνα εμπνευσμένο και αφιερωμένο στους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για τη πατρίδα τους. Ένας από αυτούς τους αγώνες είναι και ο Αγώνας Μερφ που θα περιγράψουμε εδώ. Είναι μία πολύ ωραία άσκηση τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο όσο και ως προσωπικό μέτρο-πρόκληση αξιολόγησης.

Πηγή: Tactical360.511tactical.com

Ο Αγώνας Μερφ πήρε το όνομα του από τον ήρωα SEAL του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, Υποπλοίαρχο Μάικλ Π. Μέρφυ ο οποίος στην επιχείρηση Red Wings (που έγινε αργότερα και βιβλίο αλλά και ταινία από τον μόνο επιζών της επιχείρησης) έκανε την απόλυτη πράξη αυτοθυσίας για την ομάδα του. Στις 28 Ιουνίου του 2005 βγήκε σε πλήρως εκτεθειμένη θέση, γνωρίζοντας ότι θα πεθάνει για να μπορέσει να κάνει κλήση για ενισχύσεις καθώς ήταν το μόνο σημείο όπου το δορυφορικό του τηλέφωνο είχε σήμα. Το σώμα του ανασύρθηκε από συμπολεμιστές του στις 4 Ιουλίου του 2005 και του απονεμήθηκαν οι μεγαλύτερες στρατιωτικές τιμές για την ηρωική του πράξη.

Πηγή: Navy.mil
Πηγή: Navy.mil

Για να τιμήσει αυτόν τον μεγάλο ήρωα η Αμερικανική εταιρία τακτικού εξοπλισμού 5.11 οργάνωσε έναν αγώνα τύπου CrossFit με το όνομα «Αγώνας Μερφ» που είναι μία πρόκληση σωματικής αγωγής. Όλα τα έσοδα από τους αγώνες Μερφ που οργάνωσε η εταιρία 5.11 πηγαίνουν για την υποστήριξη βετεράνων πολέμων από το χώρο των ειδικών επιχειρήσεων. Επιπρόσθετα, για μία μεγαλύτερη ροή χρημάτων η εταιρία προσφέρει σήμερα ηλεκτρονική εγγραφή για δωρεά και καταγραφή του χρόνου σας.

Πηγή: Tactical360.511tactical.com
Πηγή: Tactical360.511tactical.com

Η πρόκληση αποτελείται από πέντε μόλις ασκήσεις αλλά όλες θα πρέπει να γίνουν είτε φορώντας εξοπλισμό μάχης, είτε φορέα πλακών με βάρη (όπως οι παραπάνω). Το επιπρόσθετο βάρος πρέπει να είναι 10 κιλά για τους άντρες και 7 κιλά για τις γυναίκες. Ο χρόνος ολοκλήρωσης είναι από τη στιγμή που θα ξεκινήσει η πρώτη άσκηση μέχρι και την ολοκλήρωση της τελευταίας άσκησης, δεν υπάρχουν διαλείμματα ή παύση του χρονομέτρου. Ας δούμε τις πέντε ασκήσεις με τη σειρά εκτέλεσης τους.

 • Τρέξιμο 1 μιλίου
  Αρκετά απλό, όσο πιο γρήγορα μπορούμε να τρέξουμε ένα μίλι, δηλαδή 1.6 χιλιόμετρα.
 • 100 Έλξεις
  Οι έλξεις είναι στρατιωτικού τύπου όπως τις έχουμε περιγράψει στο σχετικό άρθρο μας. Βλέπετε και το βίντεο οδηγιών της 5.11 εδώ.
 • https://www.youtube.com/watch?v=QhhFd8_hEi0

 • 200 Κάμψεις
  Αντίστοιχα με το παραπάνω, είναι στρατιωτικού τύπου κάμψεις όπως τις περιγράφουμε στο άρθρο μας. Το αντίστοιχο βίντεο οδηγιών είναι το ακόλουθο.
 • https://www.youtube.com/watch?v=KO3q06LHqy0

 • 300 Καθίσματα
  Μία επίσης πολύ γνωστή άσκηση που εκτελείται όπως φαίνεται στο βίντεο οδηγιών της εταιρίας που το βλέπετε παρακάτω.
 • https://www.youtube.com/watch?v=cmGJ32nVbaY

 • Τρέξιμο 1 μιλίου
  Τέλος, τρέξιμο για ένα μίλι, δηλαδή 1.6 χιλιόμετρα.

Πηγή: Tactical360.511tactical.com
Πηγή: Tactical360.511tactical.com

Μέχρι σήμερα για τους άντρες το ρεκόρ είναι 38 λεπτά και για τις γυναίκες 39 λεπτά. Είναι μία πολύ απαιτητική πρόκληση και είτε θελήσετε να δωρίσετε κάποιο ποσό για αυτό τον σημαντικό σκοπό είτε όχι, σίγουρα σας προτρέπουμε να δοκιμάσετε τα δικά σας όρια. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, οποιοσδήποτε το κάνει εντός μίας ώρας θεωρείται μία καλή απόδοση. Κάτω από μία ώρα είναι εξαιρετική απόδοση.

Πηγή: Tactical360.511tactical.com
Πηγή: Tactical360.511tactical.com

Είναι μία πολύ καλή πρωτοβουλία από την εταιρία 5.11 αλλά και από κάθε άλλη εταιρία που δημιουργεί κάποιον τέτοιο αγώνα. Για τους συμμετέχοντες, είναι τόσο μία μεγάλη σωματική πρόκληση όσο και ένας τρόπος προσφοράς σε αυτούς που δίνουν τις ζωές τους για να κοιμούνται οι υπόλοιποι άνθρωποι ήσυχοι τα βράδια. Ελπίζουμε να δούμε και άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες από περισσότερες εταιρίες και οργανισμούς και όπως έχουμε αναφέρει ήδη αρκετές φορές, δοκιμάστε το και μόνοι σας για να δείτε τα δικά σας όρια.

Πηγή: Twitter.com/511tactical
Πηγή: Twitter.com/511tactical

Source link

Σωματική Αγωγή
#Αγώνας #Μερφ #και #CrossFit #Games

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...