News

News

Τρίτη
Ιούνιος, 6

Αδιάβροχο Σακίδιο Ελβετικού Στρατού | commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Σε όλα τα στελέχη του Στρατού Ξηράς των Ελβετικών Ενόπλων Δυνάμεων χορηγείται ένα ειδικό σακίδιο που είναι πλήρως αδιάβροχο εδώ και αρκετά χρόνια. Εδώ θα το γνωρίσουμε λίγο καλύτερα και θα παρουσιάσουμε και τη προσωπική μας άποψη έπειτα από περιστασιακή χρήση του.

Πηγή: PreppersShop.co.uk

Το σακίδιο αυτό έχει διαστάσεις περίπου 60 εκατοστά μήκος και 30 εκατοστά πλάτος. Έτσι είναι αρκετά εύκολο στη μεταφορά ενώ όταν το διπλώσει κανείς μπορεί να γίνει πολύ μικρό. Ο στόχος του είναι να το έχει μαζί του ο στρατιώτης και να τοποθετεί εκεί εξοπλισμό που επηρεάζεται από το νερό. Αυτό δεν είναι περίεργο καθώς η Ελβετία έχει ένα πολύ υγρό ορεινό κλίμα. Βλέπετε παρακάτω τη μία πλευρά του σακιδίου.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Τα συγκεκριμένα σακίδια κατασκευάζονται από τη κυβέρνηση της Ελβετίας, αλλά μπορεί αν τα βρει κανείς σε αρκετά ευρωπαϊκά καταστήματα με είδη επιβίωσης για τιμές της τάξης των €8 με €10. Όπως βλέπετε, σε αυτή τη πλευρά το σακίδιο δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό πέραν του κλιπ ασφάλισης του. Αυτό είναι απλά ένα κορδόνι που σφίγγει το άνοιγμα. Όσον αφορά το υλικό του, είναι κάποιο σκληρό πλαστικό (επίσημα περιγράφεται ως σκληρής χρήσης πλαστικοποιημένο νάιλον) που είναι όμως αρκετά λεπτό ώστε να επιτρέπει δίπλωμα του σακιδίου για οικονομία χώρου.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Στην άλλη πλευρά τώρα, το σακίδιο διαθέτει ένα άνοιγμα στο οποίο μπορεί να περάσει κανείς τη λωρίδα με το όνομα του. Όσον αφορά το βάρος του, είναι στα 250 γραμμάρια που δεν είναι υπερβολικό αν αναλογιστούμε το επίπεδο αδιαβροχοποίησης που προσφέρει. Βλέπετε την άλλη του πλευρά στην επόμενη φωτογραφία.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Το μοναδικό χρώμα στο οποίο κατασκευάζεται είναι το χακί που βλέπετε στις φωτογραφίες. Προσωπικά, το έχουμε χρησιμοποιήσει μερικές φορές σε διάστημα περίπου ενός έτους. Πράγματι, η αδιαβροχοποίηση του είναι εξαιρετική και το βάρος του αποδεκτό. Αυτά που θεωρούμε αρνητικά είναι πρώτον η τιμή του που είναι υψηλή για ένα τόσο απλό σακίδιο. Και δεύτερον, είναι η ασφάλιση του ανοίγματος. Καθώς δε διπλώνει προτού ασφαλίσει και πάντα θα αφήνει ένα άνοιγμα από το οποίο μπορεί να εισχωρήσει νερό.

Πηγή: eBay.com/usr/only_army

το βρήκαμε εδώ

Εξοπλισμός Στρατού
#Αδιάβροχο #Σακίδιο #Ελβετικού #Στρατού #Αμυντικά #και #Στρατιωτικά #Θέματα

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...