Τι «κρύβει» η συνάντηση του ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλου με το Γάλλο πρέσβη

2
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Μια πολύ σημαντική συνάντηση με το Γάλλο πρέσβη είχε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής.

 

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Γαλλίας κ. Christophe Chantepy είχε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος κατά την οποία συζητήθηκαν η περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής.

Να σημειωθεί ότι τα «ανοιχτά» θέματα που έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας με τη Γαλλία είναι πολλά και ιδιαίτερα σημαντικά. Τόσο το ζήτημα της πιθανής απόκτησης γαλλικών φρεγατών για ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού όσο και η πολυσυζητημένη αναβάθμιση των «δελταπτέρυγων» MIRAGE 2000-5 είναι μερικά από τα θέματα που σίγουρα θα συζήτησαν για μία ακόμα φορά ο Έλληνας ΥΕΘΑ και ο Γάλλος πρέσβης.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι πριν ένα μήνα και δέκα ημέρες για την ακρίβεια, ο Γάλλος Πρέσβης είχε βρεθεί και πάλι στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποχαιρετώντας τον προκάτοχο του Νίκου Παναγιωτόπουλου, Ευάγγελο Αποστολάκη.

Η εσπευσμένη επίσκεψη του πρέσβη, ο οποίος σημειωτέων αποχωρεί από την πρεσβεία στην Ελλάδα, ίσως κρύβει δρομολόγηση εξελίξεων το αμέσως επόμενο διάστημα; Κάτι που ελπίζουμε να γίνει, αφού οι ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού, όπως επανειλημμένα έχουν διατυπώσει υψηλόβαθμες πηγές, θα έπρεπε να είχαν ικανοποιηθεί …χθες.

Μαζί και με τη χθεσινή δήλωση του υπουργού Ν. Παναγιωτόπουλου ότι θα αλλάξει ο «νόμος Βενιζέλου» περί προμηθειών πιστεύουμε ότι όλα συνηγορούν πώς οι χρόνιες απαιτήσεις των ΕΔ θα προχωρήσουν επιτέλους. Τουλάχιστον στο κομμάτι που αφορά τη συνεργασία της χώρας μας με τη Γαλλία.

ΥΕΘΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

ΥΕΘΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΥΦΕΘΑ ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

Το βρήκαμε στο armynow.net

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.