«Σώμα Υπαξιωματικών»: Ένας Ταγματάρχης προέλευσης ΣΜΥ καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις

70
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες «προτάσεις» ενός εν ενεργεία Ταγματάρχη προέλευσης ΣΜΥ μέσω επιστολής στο Armynow.net για το θέμα δημιουργίας «Σώματος Υπαξιωματικών»

 

Το σχέδιο συγκρότησης Σώματος Υπαξιωματικών που προέκυψε από έγγραφο του ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή έχει δημιουργήσει μεγάλο κύκλο συζητήσεων και αντιπαραθέσεων. Τη δική του συμβολή, στον άτυπο διάλογο που έχει ανοίξει, με επιστολή προς το Armynow.net  καταθέτει  Τχης προέλευσης ΣΜΥ ο οποίος δε μένει μόνο σε σχολιασμό αλλά προχωράει σε συγκεκριμένες προτάσεις σε περίπτωση που προχωρήσει το ΥΠΕΘΑ σε μια τέτοια κίνηση.

Σωστές ή λάθος οι προτάσεις μπορεί να κρίνει ο καθένας αλλά τουλάχιστον είναι εμφανές στην επιστολή ότι είναι βγαλμένες από την εμπειρία του ίδιου του Τχη προέλευσης ΣΜΥ και έχουν σκοπό να βοηθήσουν. Κάτι που είναι η αλήθεια είναι αντίθετο με την πλειοψηφία πολλών μέχρι σήμερα Στρατιωτικών που μάλλον έχουν μείνει στην στείρα άρνηση. Φυσικά και δεν είναι κατακριτέο να διαφωνεί κάποιος. Το πρόβλημα είναι όταν αρνείσαι να συζητήσεις το οτιδήποτε έρχεται να ανατρέψει την υπάρχουσα κατάσταση.

Ολόκληρη η επιστολή:

«Διαβάζοντας τις ιδέες του κ Υφυπουργού για σώμα Υπξκων θα ήθελα να πω την πρόταση μου όντας Τχης προέλευσης ΣΜΥ, και έχοντας βιώσει πώς είναι να είσαι Υπξκος και μετά Αξκος.

Συμφωνώ απόλυτα με την άποψη του κ Υφυπουργού για Σώμα Υπξκων καθώς με την κατάσταση στις μονάδες όπου οι κληρωτοί είναι ελάχιστοι, το δυναμικό όλων των εργασιών πέφτει στου ΕΠΟΠ. Δηλαδή και πάλι σε οπλίτες οι οποίοι είναι μόνιμοι στο στρατό.

Το ότι φτάνουν μέχρι Αλχιες προέκυψε λόγο καταστάσεων με υπόλοιπους θεσμούς. Οπότε εμείς μέχρι τα 20 χρόνια δεν πολυ – χρειαζόμαστε γιατί μας καλύπτουν οι ΕΠΟΠ και έτσι χανόμαστε στα επιτελεία για πολλά χρόνια.

Μόλις γίνουμε Αξκοί πριν ξαναχαθούμε και πάλι στα επιτελεία (άλλο ένα πρόβλημα που έθεσε ο κ Υφυπουργός) πάμε στις Μονάδες όσο όσο να γράψουμε χρόνο Δκσεως.

Εκεί πάλι είμαστε πρόβλημα γιατί το να είσαι Ανθλγος – Λγος θέλει νιάτα και τρέξιμο και όλα πέφτουν σε αυτούς τους βαθμούς. Δεν μπορείς να ανταποκριθείς όταν είσαι στην ηλικία του Δκτη σου. Οπότε υπάρχει άνιση μεταχείριση εις βάρος των Αξκων της ΣΣΕ. Με όλο αυτό υποβιβάζεται ο θεσμός του Υπξκου…

Για αυτό προτείνω:

α. Να γίνει Σώμα Υπξκων με εξέλιξη από Επχια μέχρι αυτή του Ανθστη αλλά με τρεις υποβαθμίδες (Ανθστης Α, Ανθστης Β, Υπασπιστης). Και από τον Ανθστη Β να πηγαίνουν επιτελείς Μεραρχιών και πάνω).

β. Οι ΕΠΟΠ που θα προσληφθούν να έχουν βαθμούς από Δνεα έως Επχια και οι οποίοι να βγάζουν σχολή τύπου ΥΕΑ ή ενός χρόνου ΣΜΥ ώστε να είναι στρατικοποιημένοι. Και να είναι μόνο σε μάχιμες θέσεις.

γ. Να μειωθούν στο μισό οι εισακτέοι της ΣΣΕ και να αυξηθούν κατά 2/3 της ΣΜΥ, ώστε με τα χρόνια να τηρείται η πυραμίδα Αξκοι – Υπξκοι – Οπλιτες. Όχι όπως τώρα που είναι πολλοί Αξκοι, ελάχιστοι εώς μηδαμινοί Υπξκοι και πολλοί οπλιτες…

δ. Άλλα διακριτικά ο κάθε θεσμός στη στολή, επίσης δεν θα υπάρχει θεσμός που να μπλέκεται με άλλον. πχ διαφορετικές προελεύσεις σε βαθμό άρα και άλλη μεταχείριση.

ε. Στο οικονομικό και σημαντικό κομμάτι τώρα, αφού γίνουν οι αλλαγές στα παραπάνω να εξομειωθούν οι αλλαγμένοι βαθμοί με τα τώρα οικονομικά κλιμάκια ώστε να πέρνουν ίδια χρήματα.

Ένας Τχης από ΣΜΥ που τελικά τι είμαι στο Στρατό? Αξκός ή Υπξκός ή υβρίδιο? Και αν θέλουμε να μην έχουμε Υπξκους από ΣΜΥ τότε γιατί δεν την κλείνουμε?»

Το βρήκαμε στο armynow.net

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.