Προκλητικός ξανά ο Ακάρ από τα κατεχόμενα: «Οι γείτονες ας μαζέψουν τα μυαλά τους»

6
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Νέο προκλητικό μήνυμα πως η Τουρκία δεν αποσύρει τον στρατό της ούτε εγκαταλείπει το σύστημα των εγγυήσεων έστειλε ο Ακαρ από την Κύπρο όπου συνεχίζει την επίσκεψή του

 

Προειδοποίηση στην Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατία ότι πρέπει να «μαζέψουν τα μυαλά τους» έστειλε από τα κατεχόμενα ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, καθιστώντας παράλληλα σαφές πως οι δεκάδες χιλιάδες τούρκοι στρατιώτες που υπηρετούν στο ψευδοκράτος δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από την Μεγαλόνησο.

«Όταν μιλάμε εμείς για ειρήνη κάποιοι το θεωρούν αυτό αδυναμία. Όταν χρειαστεί εμείς παίρνουμε το δίκαιό μας και δεν επιτρέπουμε τετελεσμένα. Γι’ αυτό οι γείτονές μας πρέπει να μαζέψουν τα μυαλά τους και τα γεγονότα πρέπει να τα δουν αντικειμενικά. Εμείς ως εγγυήτρια δύναμη ικανοποιούμε όλες τις υποχρεώσεις μας», είπε

Απευθυνόμενος συγκεκριμένα στην νέα ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Ακάρ κάλεσε την Αθήνα να αντλήσει μαθήματα από το παρελθόν και να υιοθετήσει αντικειμενική προσέγγιση ώστε να επιλύσει ζητήματα.

Σημείωσε δε πως η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα κι ότι όταν μιλά για ειρήνη δεν πρέπει να παρερμηνεύεται ως ένδειξη αδυναμίας.

Ο κ. Ακάρ ουσιαστικά απέρριψε το αίτημα Αθήνας και Λευκωσίας για απόσυρση των τουρκικών δυνάμεων και κατάργηση του καθεστώτος των εγγυήσεων, αναφέροντας πως η φιλοσοφία της τουρκικής πλευράς δεν έχει αλλάξει από το 1974.

«Κύριος στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την ύπαρξη και την ασφάλεια των τουρκοκύπριων αδελφών μας, που είναι αναπόσπαστο κομμάτι μας», είπε, προσθέτοντας πως έως σήμερα η Τουρκία έχει ασκήσει όλες τις υποχρεώσεις της ως εγγυήτρια δύναμη και θα συνεχίσει να το πράττει.

Κατά την πολυήμερη επίσκεψή του στα κατεχόμενα ο κ. Ακάρ συνοδεύεται από πολλούς ανώτατους αξιωματικούς των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων.

Η επίσκεψή του συμπίπτει με την εκτέλεση υποθαλάσσιων γεωτρήσεων εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου από δύο πλωτά γεωτρύπανα της Τουρκίας.

Ο κ. Ακάρ επισκέφθηκε σειρά στρατιωτικών μονάδων και σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα ‘Χουριέτ’ επισκέφθηκε νωρίτερα και την Αμμόχωστο.

Τον τελευταίο καιρό μάλιστα αρκετοί Τούρκοι αξιωματούχοι επισκέπτονται την περιοχή δείχνοντας ότι θέλουν να την ανοίξουν προς κατοίκηση στη δική τους πλευρά.

«Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να μείνουν στο νησί. Είναι απαραίτητη η παρουσία τους και αυτό να το γνωρίζουν όλοι», τόνισε ακόμα.

Χθες ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δήλωσαν έτοιμοι να συναντηθούν από κοινού με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών ώστε να δρομολογηθεί συνέχιση των επίσημων διακοινοτικών διαπραγματεύσεων.

 

 

 

Πηγή: skai.gr

Το βρήκαμε στο armynow.net

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.