Κατασκευες

Πριτσίνια από κάλυκες .22LR | Αμυντικά και Στρατιωτικά Θέματα

Πρόσφατα είδαμε αυτή την ιδέα στη θήκη ενός εκπαιδευόμενου. Είναι μία πολύ απλή κατασκευή που προσφέρει ένα διαφορετικό χαρακτήρα. Επίσης, είναι μία πάρα πολύ φτηνή κατασκευή καθώς η αναγόμωση καλύκων .22LR είναι δύσκολη και ακριβή, οπότε δε το κάνει σχεδόν κανείς.

Πηγή: MSGO.com

Η διάμετρος του κάλυκα .22LR είναι .226″ (5.7 χιλιοστά) οπότε αυτό που χρειαζόμαστε είναι οι τρύπες που θέλουμε να ασφαλίσουμε να έχουν αυτή τη διάσταση. Η βάση του κάλυκα θα λειτουργήσει ως ασφάλεια που δε θα επιτρέπει στο κάλυκα να προχωρήσει. Η βάση έχει διάμετρο .278″ (7.1 χιλιοστά). Οπότε ακόμα και αν η τρύπα είναι 6 χιλιοστά η κατασκευή μας και πάλι θα λειτουργήσει.

Πηγή: YouTube.com/user/OutdoorMentor/videos

Στη πρώτη φωτογραφία βλέπετε τα πριτσίνια από κάλυκες .22LR σε μία δερμάτινη ζώνη ως διακοσμητικά και στη δεύτερη ως πριτσίνια ασφάλισης σε θήκες κατασκευασμένες από Kydex. Κυριολεκτικά, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε οπουδήποτε και είναι μόνο θέμα φαντασίας το που θα σταματήσετε. Αυτά που θα χρειαστείτε είναι τα ακόλουθα.

  • Προστατευτικά γυαλιά
  • Μερικούς άδειους κάλυκες διαμετρήματος .22LR
  • Ένα σφυρί
  • Μία πένσα-κόφτη

Προσοχή! Τα προστατευτικά γυαλιά είναι πολύ σημαντικά γιατί όταν κόβουμε το κάλυκα θα δείτε ότι πετάγεται μακριά. Παρακάτω κάνουμε το παράδειγμα της κατασκευής σε μία ζώνη, κάτι που πρακτικά δεν έχει αξία αλλά δείχνει τη διαδικασία και τα πιθανά λάθη προς αποφυγή. Πρώτα τοποθετούμε το κάλυκα στη τρύπα και βλέπουμε ότι ταιριάζει καλά και η βάση του τον ασφαλίζει στη θέση που πρέπει. Θέλουμε η βάση του κάλυκα να είναι από την εμφανή πλευρά, τη πλευρά που θα βλέπουμε.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Στη συνέχεια κόβουμε με τη πένσα-κόφτη το κάλυκα ώστε περίπου μισό εκατοστό να εξέχει. Το πιο σημαντικό εδώ είναι να κόβουμε όλους τους κάλυκες στο ίδιος ύψοος ώστε αργότερα να έχουν ομοιόμορφο σχήμα και να μην έχουμε άλλους μεγάλους και άλλους μικρούς.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Έπειτα κόβουμε τις δύο γωνίες που δημιουργήσαμε με τη πένσα-κόφτη ώστε να μην έχουμε αιχμηρές άκρες όπως βλέπετε στη συνέχεια.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Τέλος, τοποθετούμε τη βάση του κάλυκα σε μία σκληρή επιφάνεια και χτυπάμε με ένα σφυρί μέχρι η άλλη πλευρά να γίνει τελείως επίπεδη όπως ακριβώς μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν. Όπως βλέπετε εδώ εμείς κάναμε το λάθος να χρησιμοποιήσουμε μία επιφάνεια που δεν ήταν τελείως επίπεδη και έτσι και οι δύο πλευρές του κάλυκα αλλοιώθηκαν ελαφρώς από αυτό. Ωστόσο, ακόμα και έτσι το αποτέλεσμα δεν είναι άσχημο.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Source link

Related posts

Πολύχρωμα φωτάκια από κάλυκες | Αμυντικά και Στρατιωτικά Θέματα

admin

Βραχιόλι Επιβίωσης | Αμυντικά και Στρατιωτικά Θέματα

admin

Ρολόι τοίχου από κάλυκες | Αμυντικά και Στρατιωτικά Θέματα

admin

Leave a Comment