Πατέντες Μάχης

Πατέντα Μάχης: Μάσκα Οξυγόνου και Μούσι

Όλοι γνωρίζουν ότι ένας από τους βασικούς λόγους που πολλά Σώματα Ασφαλείας (π.χ. Πυροσβεστική) απαιτούν οι άντρες να είναι ξυρισμένοι είναι ώστε να εφαρμόζει η μάσκα και αν μην αφήνει κενά από τα οποία μπορεί να εισέλθει καπνός ή επικίνδυνα αέρια. Ωστόσο, πρόσφατα είδαμε μία πατέντα που είναι πολύ χρήσιμη σε περιβάλλον πρώτων βοηθειών και αφορά τις μάσκες BVM (Bag Valve Mask, Ασκός Αναζωογόνησης). Σε μία κατάσταση πρώτων βοηθειών το να ξυρίσουμε το θύμα είναι χρονοβόρο και καθόλου πρακτικό, έτσι με λίγο σελοφάν μπορούμε να κάνουμε αυτό που βλέπετε παρακάτω.

Πηγή: Imgur.com/r/nursing

Παρατηρήστε ότι το θύμα έχει και OPA (περισσότερα στο άρθρο μας «Πρώτες Βοήθειες: Συσκευή OPA»). Η πιο διαδεδομένη τεχνική ωστόσο είναι αυτή που βλέπετε στη συνέχεια. Δηλαδή να κρατάμε το στόμα του θύματος κλειστό και να κάνουμε τη παροχή οξυγόνου από τη μύτη.

Πηγή: aam.ucsf.edu

Ίσως το πιο ενδιαφέρον από όλα είναι ότι η τεχνική με το σελοφάν μόνο καινούργια πατέντα δεν είναι. Η παρακάτω φωτογραφία είναι από το 1999 και οι διασώστες χρησιμοποίησαν ιατρική διάφανη ταινία Tegaderm με ένα άνοιγμα στο στόμα για να επιτύχουν ακριβώς το ίδιο με αυτό που δείξαμε και στην αρχή.

Πηγή: ncbi.nlm.nih.gov

Source link

Related posts

Πατέντα Μάχης: Άμεσα διαθέσιμα όπλα σε οχήματα

admin

Πατέντα Μάχης: Πείρος ασφαλείας από αρτάνη

admin

Πατέντα Μάχης: Καθάρισμα πυρομαχικών με γυαλιά

admin

Leave a Comment