Οι ΗΠΑ θέλουν η Δανία να αγοράσει περισσότερα F-35

3
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Μοιραστείτε το άρθρο

Η Αμερικανή πρέσβειρα στη Δανία ισχυρίζεται ότι το ΝΑΤΟ χρειάζεται περισσότερη δύναμη μαχητικών αεροσκαφών και ενισχυμένη παρουσία κι επιτήρηση στην περιοχή της Αρκτικής.

Καθώς ο προϋπολογισμός για την κατασκευή των υποδομών για τα νέα μαχητικά αεροσκάφη F-35 της Δανίας συνεχίζει να αυξάνεται και έχει φτάσει αισίως τα 1,1 δισεκατομμύρια κορώνες (περίπου 147 εκατομμύρια ευρώ), η πρέσβειρα των ΗΠΑ στη Δανία ενθάρρυνε τη χώρα να αγοράσει περισσότερα αεροσκάφη F-35.

Η Δανία έχει παραγγείλει 27 αεροσκάφη F-35 από τις ΗΠΑ, αλλά τουλάχιστον πέντε από αυτά θα παραμείνουν στην Αριζόνα, όπου θα εκπαιδευτούν οι Δανοί πιλότοι.

Η πρέσβειρα κ. Κάρλα Σαντς εξέφρασε την ανησυχία της για το γεγονός ότι η υφιστάμενη ισχύς των αεροσκαφών και η ικανότητα επιτήρησης του ΝΑΤΟ δεν επαρκούν στην Αρκτική και ότι η Δανία πρέπει να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της τριών ετών για την ενίσχυση της άμυνας και της επιτήρησης στην περιοχή.

Η πρέσβειρα αναφέρθηκε σε μια έκθεση του Υπουργείου Άμυνας σχετικά με τα καθήκοντα στην Αρκτική από το 2016, τα οποία δείχνουν ανησυχία για την ρωσική στρατιωτική παρουσία στην περιοχή. Επιπλέον, η Σαντς θεωρεί ότι η έκθεση δείχνει ότι η έλλειψη δορυφόρων συνεπάγεται ανεπαρκή ικανότητα επιτήρησης της Δανίας για τον ουρανό ή τα ύδατα νερά της Γροιλανδίας.

Συγκεκριμένα, η Σαντς δήλωσε στο Jyllands-Posten: «Δεν υπάρχουν πολλά αεροσκάφη στη Δανία. Έχετε 38-40 αεροσκάφη F-16 σήμερα. Στην πραγματικότητα θα έρθει μια μείωση του αριθμού των αεροσκαφών, και η Δανία θα πρέπει πιθανώς να το εξετάσει».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, η Δανία διαθέτει μόνο 30 αεροσκάφη F-16. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει υπάρξει περίπτωση που σηκώθηκε το επετειακό F-16 της Αεροπορίας της χώρας για να κάνει αναχαίτιση…

Όταν σηκώνεις μέχρι και το επετειακό σου F-16 για αναχαίτιση…

 

Ωστόσο, ο υπουργός άμυνας, Τρίιν Μπράμσεν, δήλωσε στο Jyllands-Posten ότι δεν πρόκειται να αγοράσει περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη αυτή τη στιγμή.

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.