Τουρκια

Οικολογική «βόμβα» για Ελλάδα, Κύπρο και Αν. Μεσόγειο το πυρηνικό εργοστάσιο της Τουρκίας

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Σειρά ανησυχιών εντός και εκτός Τουρκίας προκαλεί το υπό ανέγερση πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακουγιού, στη γειτονική χώρα. Και αυτό γιατί οι ειδικοί, φοβούνται πως θα μετατραπεί σε μια «οικολογική βόμβα», με απρόβλεπτες συνέπειες για την Ελλάδα, την Κύπρο και συνολικότερα την ανατολική Μεσόγειο.

Τούρκοι περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν μια σειρά από φόβους που εκτείνονται από τα ατυχήματα κατά τη διάρκεια της κατασκευής έως και στις συνέπειες που θα έχει για τη θάλασσα και το οικοσύστημά της η λειτουργία του.

«Το πυρηνικό συγκρότημα Ακούγιου, από την έναρξη της κατασκευής και κατά τη λειτουργία του αλλά και από τα πιθανά απρόβλεπτα ατυχήματα, θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην οικολογία, τη βιογεωγραφία, την οικονομία και το βιοπορισμό των ανθρώπων που ευδοκιμούν στον θαλάσσιο οικοσύστημα και στον τουριστικό κλάδο γύρω από τη Μεσόγειο» δήλωσε στο ahvalnews.com ο πυρηνικός φυσικός και περιβαλλοντολόγος Χαϊρετίν Κίλιτς.

Ο Φουλ Ουγκουρχάν ιατρός και αντι-πυρηνικός ακτιβιστής στη μεσογειακή επαρχία Μερσίν, όπου κατασκευάζεται το εργοστάσιο, δήλωσε ότι η τοποθεσία δεν ήταν κατάλληλη για πυρηνικό σταθμό.

Source link

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Related posts

Είναι οριστικό λέει ο Ερντογάν: Αρχές Ιούλη στην Τουρκία οι S-400

admin

Έρχεται η μεγάλη ανατροπή – «Η αλήθεια για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου» διά χειρός ενός τούρκου!

admin

Τουρκία: Στα τάρταρα στέλνει τη λίρα δημοσίευμα για κυρώσεις λόγω S-400

admin

Leave a Comment