«ΝΙΚΗΤΗΣ – ΔΗΜΗΤΡΑ 2019»: Ολοκληρώθηκε η Εθνική Διακλαδική Άσκηση της Εθνικής Φρουράς – ΦΩΤΟ

0
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Εθνική Διακλαδική Άσκηση της Εθνικής Φρουράς «ΝΙΚΗΤΗΣ – ΔΗΜΗΤΡΑ 2019» την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019.

Σκοπός της άσκησης ήταν η διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας του Στρατεύματος με την ανάλογη εκπαίδευση του προσωπικού σε θέματα και σενάρια που ενέπλεξαν όλες τις μονάδες της ΕΦ στα 3 επίπεδα του επιχειρησιακού περιβάλλοντος (ξηρά, θάλασσα και αέρα).

«ΝΙΚΗΤΗΣ – ΔΗΜΗΤΡΑ 2019»

Η σχεδίαση και εκτέλεση της άσκησης βασίστηκε στη δημιουργία πληροφοριακού πλαισίου,με ιδιαίτερη έμφαση στη συλλογή, ανάλυση, διανομή των πληροφοριών και στη διατήρηση της φυσιογνωμίας του επιχειρησιακού περιβάλλοντος καθ’ όλη τη διάρκεια,αποσκοπώντας στην εκπαίδευση του προσωπικού επί ρεαλιστικής βάσης.

«ΝΙΚΗΤΗΣ – ΔΗΜΗΤΡΑ 2019»

Στο πλαίσιο της Διακλαδικότητας και της Συνέργειας, η άσκηση περιελάμβανε συνδυασμό επιχειρήσεων από όλους τους κλάδους και σώματα της Δύναμης, καθώς και τη συμμετοχή άλλων φορέων και υπηρεσιών της Κυπριακής Δημοκρατίας που εμπλέκονται με την Άμυνα.

«ΝΙΚΗΤΗΣ – ΔΗΜΗΤΡΑ 2019»

Μέσω διαφόρων σεναρίων με θέματα την αντιμετώπιση συμβατικών και ασύμμετρων απειλών, εξετάστηκε η ορθολογιστική διαχείριση των διατιθέμενων πόρων, η οργάνωση του Επιτελείου σε επιχειρησιακές ομάδες σχεδίασης και συντονισμού, η ακρίβεια και η αποτελεσματικότητα στις ενέργειες εκτέλεσης των αποστολών και εξήχθηκαν χρήσιμα συμπεράσματα τα οποία θα τύχουν επεξεργασίας για περαιτέρω αναβάθμιση της ποιότητας εκπαίδευσης.

«ΝΙΚΗΤΗΣ – ΔΗΜΗΤΡΑ 2019»

Την άσκηση παρακολούθησε η Ιεραρχία της Εθνικής Φρουράς, με επισκέψεις σε περιοχές ευθύνης των Σχηματισμών και Μονάδων της, όπου παρακολούθησαν διάφορα σενάρια. Κατά τις επισκέψεις διαφάνηκε ο βαθμός ετοιμότητας και το επίπεδο μαχητικής ικανότητας της Δύναμης, καθώς και ο επαγγελματισμός, το υψηλό ηθικό και πνεύμα του Στρατεύματος.

«ΝΙΚΗΤΗΣ – ΔΗΜΗΤΡΑ 2019»

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ποιοτική περαιτέρω αναβάθμιση της εκπαίδευσης του προσωπικού και των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της ΕΦ, για την παραγωγική και αποτελεσματική επιτελική εργασία των συμμετεχόντων και την λειτουργία όλου του προσωπικού στο πλαίσιο της Διακλαδικότητας και της Συνέργειας.

«ΝΙΚΗΤΗΣ – ΔΗΜΗΤΡΑ 2019»

«ΝΙΚΗΤΗΣ – ΔΗΜΗΤΡΑ 2019»

«ΝΙΚΗΤΗΣ – ΔΗΜΗΤΡΑ 2019»

Το βρήκαμε στο armynow.net

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.