Μετά το ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται η συζήτηση για τα ΜΟΕ στην Τουρκία

0
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Μετά το χθεσινό ΚΥΣΕΑ, για την Τουρκία αναχωρεί η ελληνική αντιπροσωπεία προκειμένου να συζητήσει τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

 

Την ώρα που το κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν είναι ιδιαίτερα καλό, και μετά και το χθεσινό ΚΥΣΕΑ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, η Ελλάδα συνεχίζει να προσπαθεί για την εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών. Έτσι από σήμερα μέχρι και τις 22 Ιουνίου, ελληνική αντιπροσωπεία θα μεταβεί στην Τουρκία όπου θα συνεχίσει τις συζητήσεις τεχνικού επιπέδου με την αντίστοιχη τουρκική για να προσδιοριστούν δραστηριότητες και ενέργειες υλοποίησης των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

Ουσιαστικά η Ελλάδα επιμένει να προσπαθεί να διατηρήσει ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με τη γειτονική χώρα ώστε να αποτραπούν ακραίες καταστάσεις. Είναι κάτι που ο ΥΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης υποστηρίζει σθεναρά και για αυτό το λόγο ήρθε και σε κόντρα με τον Αντιστράτηγο Νίκο Ζαχαριάδη που παραιτήθηκε υποστηρίζοντας ότι οι διαδικασίες αυτές πρέπει να διακοπούν λόγω εκλογών.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ:

Ελληνική αντιπροσωπεία πρόκειται να μεταβεί στην Τουρκία από 17 έως 22 Ιουνίου 2019, προκειμένου να συνεχίσει τις συζητήσεις τεχνικού επιπέδου με αντίστοιχη τουρκική, για τον προσδιορισμό δραστηριοτήτων και ενεργειών υλοποίησης των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, με σκοπό την πρόληψη και αποφυγή αδικαιολόγητων εστιών έντασης κατά τη διεξαγωγή στρατιωτικών δραστηριοτήτων.

Το βρήκαμε στο armynow.net

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.