Μεγάλη παραγγελία FMS στην Lockheed Martin για ατρακτίδια σκόπευσης και για την Ελλάδα

3
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Μοιραστείτε το άρθρο

Το υπουργείο Αμύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως η εταιρία Lockheed Martin κέρδισε παραγγελία ύψους άνω των 485 εκατομμυρίων δολαρίων μέσω του προγράμματος FMS (Foreign Military Sales) για ατρακτίδια πλοήγησης και σκόπευσης και υλικού υποστήριξης. Το μεγάλο αυτό συμβόλαιο αφορά στην υποστήριξη συμμαχικών προς τις ΗΠΑ χωρών, που μπορούν να λάβουν πίστωση μέσω του προγράμματος FMS, ενώ είναι χρήστες πολεμικών αεροσκαφών αμερικανικής παραγωγής.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, μέσω του Κέντρου Διαχείρισης Κύκλου Ζωής Συστημάτων, ανέφερε πως το συμβόλαιο αφορά τόσο σε συστήματα πλοήγησης Sniper, Infrared Search and Track (IRST) όσο και Low Altitude Navigation and Targeting Infrared for Night (LANTIRN).

Ατρακτίδια Sniper ATP, Legion Pods για την ΠΑ, εκσυγχρονισμός των F-16C/D Block 50 σε Block 50+Adv και FOS για τα F-16V

Λεπτομέρειες που αναλύονται στα σχετικά έγγραφα αναφέρονται τόσο σε νέας κατασκευής συστήματα όσο και σε υποσυστήματα που θα χρησιμοποιηθούν για την αναβάθμιση υπαρχόντων ατρακτιδίων από τωρινούς χρήστες, περιγράφοντας την ειδική περίπτωση καθενός εκ των χρηστών για τους οποίους προορίζονται.

Το συμβόλαιο αναφέρει πως περιλαμβάνει συνολικά 25 συμμαχικές χώρες μελλοντικούς ή τωρινούς χρήστες των συστημάτων Sniper ATP (Advanced Targeting Pod) και NDI LANTIRN και συγκεκριμένα την Ελλάδα, την Τουρκία, το Ισραήλ, την Πολωνία, τη Νορβηγία, το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, την Ολλανδία, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία, τον Καναδά, τη Νότιο Κορέα, την Ταϋλάνδη, την Ταϊβάν, την Ινδονησία, το Μπαχρέιν, τη Σαουδική Αραβία, το Πακιστάν, το Ομάν, το Κατάρ, το Ιράκ, το Κουβέιτ, την Ιορδανία, την Αίγυπτο και το Μαρόκο.

ΘΕΜΑ: Γιατί η αναβάθμιση των F-16C/D Blk52+Adv σε F-16V ήταν κάτι περισσότερο από επιβεβλημένη;

Πηγή

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.