Μήνυμα νέου ΥΕΘΑ: Στόχος η επαύξηση της αποτρεπτικής ισχύος των ΕΔ – ΦΩΤΟ

4
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Πρώτη ημέρα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ο νέος ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος έστειλε μήνυμα για την αποτρεπτική ισχύ των ΕΔ.

 

 

Μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες έστειλε σήμερα ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ο νέος ΥΕΘΑ έδωσε τις πρώτες κατευθυντήριες γραμμές που θα ακολουθήσει.

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος μίλησε για το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, σχολιάζοντας ότι είναι «παντός καιρού» αναφερόμενος στις σημερινές συνθήκες έντονης ζέστης κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε η τελετή της παράδοσης – παραλαβής. Αναφερόμενος στην παράδοση του υπουργείου από τον Ευάγγελο Αποστολάκη τόνισε ότι «είναι μεγάλη τιμή να παραλαμβάνω από εσάς. Έναν άνθρωπο των Ενόπλων Δυνάμεων που προέρχεται από τα σπλάχνα των ΕΔ, έναν εξαιρετικό στρατιωτικό αλλά και εξαιρετικό στρατιώτη».

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε και στο νέο πρωθυπουργό, λέγοντας πως είναι τεράστια τιμή γι΄αυτόν το γεγονός ότι του έδειξε εμπιστοσύνη για να αναλάβει το κρίσιμο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κάτι που συνεπάγεται τεράστιο βάρος ευθύνης και κατ΄επέκταση βάρος ετοιμότητας τόσο για την πολιτική όσο και για την στρατιωτική ηγεσία.

Αναφερόμενος στο βασικό στόχο του ΥΠΕΘΑ υπογράμμισε ότι παραμένει όπως στην κάθε πολιτική ηγεσία, η διατήρηση και γιατί όχι η επαύξηση και η ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, του αξιόμαχου των ΕΔ, της ετοιμότητας των ΕΔ. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε: «Δεν της αρέσει όμως να προκαλείται και όταν προκαλείται οφείλει να αντιδρά με περίσκεψη, με αποφασιστικότητα αλλά και με σθένος, έτσι ώστε να μην πυροδοτεί εντάσεις, αλλά και να μη φαίνεται πρόσφορη να δέχεται προκλήσεις».

Επίσης μίλησε για συνέχεια και ομαλότητα στο υπουργείο, καθώς όπως σημείωσε μέχρι νεωτέρας διαταγής ισχύουν για όλα τα θέματα του υπουργείου οι διαταγές των προκατόχων του.

Τα τελευταία λόγια του νέου ΥΕΘΑ ίσως να βάζουν και ένα τέλος στην όποια σεναριολογία για εσπευσμένες κρίσεις στο χώρο των ΕΔ.

Slider

Αποστολάκης: Ανάγκη εθνικής συνεννόησης»

Την ανάγκη εθνικής συνεννόησης, απόλυτης ομοψυχίας και αδιατάρακτης ενότητας, μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες, επισήμανε ο απερχόμενος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκεται στο πλέον υψηλότατο επίπεδο, και η διακλαδικότητα έχει προαχθεί ώστε να ανταποκρίνεται στο σύγχρονο περιβάλλον.

Ο κ. Αποστολάκης επισήμανε τη χρηστή διαχείριση των διατιθέμενων πόρων και αναφέρθηκε στον πρόσφατο νόμο που επιλύει χρονίζοντα προβλήματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και τις ενέργειες για την έξοδο της αμυντικής βιομηχανίας από το μαρασμό. Και επανέλαβε την ανάγκη ανοικτού διαύλου επικοινωνίας με την Τουρκία, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και φάρο ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή και την αποφασιστικότητά της για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της μέσω της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ρήγας: Σε υψηλά επίπεδα η αποτρεπτική ισχύς των ΕΔ

Ο απελθών αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας, επισήμανε την άψογη και εξαίρετη συνεργασία του στο υπουργείο και το γεγονός ότι, παρά την οικονομική κρίση, η αποτρεπτική ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων παρέμεινε σε τέτοια επίπεδα ώστε ουδείς να διανοηθεί να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη Συμφωνία με τη Βόρεια Μακεδονία, η οποία, όπως τόνισε, δημιούργησε συνθήκες ειρηνικής συνύπαρξης στα βόρεια σύνορα της χώρας, ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να επικεντρωθούν στην κύρια απειλή.

Ο κ. Αποστολάκης και ο κ. Ρήγας διαβεβαίωσαν για την παροχή στήριξης στη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Μετά το τέλος των ομιλιών ακολούθησε η επίδοση αναμνηστικών από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στον κ. Αποστολάκη και τον κ. Ρήγα.

Στη συνέχεια, ακολούθησε ιδιαίτερη συνάντηση μεταξύ της νέας και της απελθούσας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας όπου υπήρξε ενημέρωση για τα τρέχοντα θέματα του υπουργείου.

Κατά την αποχώρηση του κ. Αποστολάκη, όπου συνοδευόταν από τον νέο υπουργό, η μπάντα παιάνισε το εμβατήριο του Πολεμικού Ναυτικού.

 

Το βρήκαμε στο armynow.net

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.