θρασύτατος ο Τσαβούσογλου θέλει «win-win» συνεργασία και την τουρκική υφαλοκρηπίδα μέχρι την Κρήτη

10
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

«Εθνική υπόθεση» χαρακτήρισε την Κύπρο ο Τούρκους υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου επιμένοντας πως η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Η Τουρκία ποτέ δεν αγνοεί λύσεις για την Κύπρο, καθώς είναι “εθνική υπόθεση εμάς”, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

«Στην υφαλοκρηπίδα μας μετά το γεωτρύπανο μας το Fatih, ξεκίνησε τις εργασίες του και το Yavuz. Δεν θα επιτρέψουμε καμία δραστηριότητα που δεν περιλαμβάνει συμφέροντα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων. Eπιθυμία μας είναι το δίκαιο μοίρασμα του πλούτου. Η ΕΕ η οποία είναι μια πολιτική ένωση δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σαν δικαστήριο. Η Κύπρος είναι εθνικό μας ζήτημα. Δεν αποκλείουμε κανένα μοντέλο επίλυσηςAT του Κυπριακού όπως και δεν επιβάλλουμε κανένα μοντέλο. Από την άλλη δεν υποστηρίζουμε να κάτσουμε στο τραπέζι μόνο για να κάτσουμε», είπε στη διάρκεια της ομιλίας του ενώ προκάλεσε αίσθηση ο χάρτης που προβαλλόταν πίσω του και εμφανιζόταν η υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας να φτάνει μέχρι την Κρήτη!

«Η Κύπρος είναι η εθνική μας υπόθεση, είναι απαραίτητη η ισότητα και η ασφάλεια του τουρκοκυπριακού λαού, χωρίς να αποκλείουμε οποιαδήποτε λύση», ανέφερε ο Τσαβούσογλου στην 11η Διάσκεψη των Πρέσβεων.

Πρόσθεσε ακόμα πως «Το μήνυμά μας προς όσους ενδιαφέρονται για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου είναι μοναδικό: Αν συνεργαστείτε μαζί μας όλοι κερδίζουν».

Παράλληλα, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το CNN Turk ο Τσαβούσογλου έστειλε μήνυμα στην Αθήνα λέγοντας πως θέλει να βλέπει την Ελλάδα ως φίλο αλλά στη βάση του «win-win».

«Το έθνος μας ανοίγει την καρδιά του για να επεκτείνει τη φιλία μας. Ας συνεργαστούμε για την ευημερία της περιοχής μας και των λαών μας. Έτσι, το μήνυμά μας προς όλους όσους ενδιαφέρονται για αυτή την περιοχή είναι μοναδικό: Συναντήστε μας στη βάση της συνεργασίας και όλοι κερδίζουν», ανέφερε.

 

 

Με πληροφορίες από hurriyetdailynews.com και cnnturk.com/newpost.gr

Το βρήκαμε στο armynow.net

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.