Η Τουρκία ετοιμάζεται για εισβολή στη Συρία και μετακινεί στρατιώτες και άρματα στα σύνορα

1
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Η Τουρκία άρχισε να μετακινεί στρατιώτες και εξοπλισμό στα νοτιοανατολικά σύνορά της με τη Συρία, μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης

 

Μετά τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να εισβάλει στη Συρία, η ενίσχυση των τουρκικών στρατευμάτων και η έντονη κινητικότητα που παρατηρείται από χτες, αυξάνει το ενδεχόμενο εξελίξεων και την έναρξη πολεμικών επιχειρήσεων από την Άγκυρα.

Τα στρατιωτικά οχήματα καταγράφηκαν σε φωτογραφίες και βίντεο επιβεβαιώνοντας τη δήλωση του Τούρκου προέδρου ότι έχουν ολοκληρωθεί οι προετοιμασίες για τη δημιουργία της λεγόμενης «ασφαλούς ζώνης» στο συριακό έδαφος κατά μήκος των τουρκικών συνόρων.

Το τουρκικό πρακτορείο DHA ανέφερε ότι μεταφέρονται άρματα και θωρακισμένα οχήματα στην περιοχή του Ακτσάκαλε, στα νοτιοανατολικά σύνορα. Ο τελικός προορισμός τους είναι η πόλη Τελ Αμπιάντ, εντός του συριακού εδάφους.

Εννέα φορτηγά μεταφοράς οχημάτων και ένα λεωφορείο γεμάτο με στρατιώτες έφτασαν στο Ακτσάκαλε τη νύχτα του Σαββάτου, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu. Οι μονάδες αυτές μετακινήθηκαν από τη Σανλιούρφα, όπου τον περασμένο Μάρτιο ο τουρκικός στρατός άνοιξε ένα κέντρο διοίκησης.

Ερντογάν: Είμαστε έτοιμοι να μπούμε στη Συρία

Την αεροπορική και χερσαία στρατιωτική επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη στη Συρία, όπου η Άγκυρα και η Ουάσινγκτον δεν έχουν ακόμη εγκαθιδρύσει μια σχεδιαζόμενη «ασφαλή ζώνη» ανακοίνωσε χτες ο Τούρκος πρόεδρος.

«Κάναμε τις προετοιμασίες μας, κάναμε τα επιχειρησιακά μας σχέδια, δώσαμε τις απαραίτητες οδηγίες», είπε ο Ερντογάν προσθέτοντας πως η Τουρκία θα πραγματοποιήσει αεροπορικές και χερσαίες ενέργειες και πως αυτές μπορεί να αρχίσουν «ακόμη και σήμερα ή αύριο».

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις από την πλευρά τους ανακοίνωσαν ωστόσο ότι «δεν θα διστάσουν να μετατρέψουν τυχόν απρόκλητη (τουρκική) επίθεση σε γενικευμένο πόλεμο» για να υπερασπιστούν τα εδάφη τους στη βορειοανατολική Συρία.

Οι ΗΠΑ έχουν συμφωνήσει στη δημιουργία μιας ασφαλούς ζώνης στη μεθόριο με τη Συρία από κοινού με την Τουρκία, όμως η Άγκυρα έχει δηλώσει πως δεν είναι ικανοποιημένη από την πρόοδο και έχει επανειλημμένα απειλήσει να πραγματοποιήσει εκεί στρατιωτικές επιχειρήσεις.

 

 

 

 

Πηγή: liberal.gr

Το βρήκαμε στο armynow.net

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.