Η δεύτερη παρτίδα των τουρκικών S-400 παραλαμβάνεται τον Αύγουστο;

6
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Μοιραστείτε το άρθρο

Η Τουρκία περιμένει την παράδοση της δεύτερης παρτίδας του ρωσικού Α/Α συστήματος S-400 είτε μέσα στον Αύγουστο είτε τον Σεπτέμβριο, εμφανίζεται να δήλωσε τη Δευτέρα ο Χουλουσί Ακάρ κατά την εφημερίδα «Hurriyet».

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, αυτό οφείλεται στον τερματισμό της Συνθήκης INF, η οποία δημιουργεί στην Άγκυρα αυξημένη ανάγκη για τα Α/Α συστήματα S-400. Η δήλωση Ακαρ έρχεται σε αντίθεση πάντως με την αναφορά του «ισχυρού άνδρα» της SSB Ισμαήλ Ντεμίρ την 1η Αυγούστου, οπότε ο τελευταίος υπογράμμισε ότι η έναρξη της δεύτερης φάσης των παραδόσεων θα γίνει από τον νέο χρόνο. Επιπλέον, ο Ακάρ πρόσθεσε πως οι ΗΠΑ έχουν προσφέρει μια νέα συμφωνία στην Τουρκία, αλλά δεν είπε κάτι παραπάνω.

Οι επόμενες παραδόσεις των τουρκικών S-400 θα γίνουν το 2020

Οι πρώτες παραδόσεις του Α/Α συστήματος στην Τουρκία έγιναν στις 12 Ιουλίου. Αντιδρώντας σε αυτές οι ΗΠΑ τόνισαν ότι είναι αδύνατη η συνέχιση της συμμετοχής της Τουρκίας στο πρόγραμμα του μαχητικού F-35, ενώ το NATO απέκλεισε τη διασύνδεση του ρωσικού συστήματος στο δίκτυο αεράμυνας της Συμμαχίας.

To τεύχος Αυγούστου 2019, Νο399 διαθέσιμο ηλεκτρονικά μέσω Joomag

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.