Δεκάδες αεροδιακομιδές για ασθενείς από μέσα της ΠΑ το Μάιο – ΠΙΝΑΚΑΣ

1
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Τα πτητικά μέσα της ΠΑ μετέφεραν 119 ασθενείς από νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου σε νοσοκομεία αστικών κέντρων, τον Μάιo.

 

Ξεπέρασαν τις 180 ώρες – πέραν της κύριας επιχειρησιακής αποστολής τους – τα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας τον Μάιο, προκειμένου κυρίως να μεταφέρουν κατοίκους των νησιών του Αιγαίου και του Ιονίου, σε νοσοκομεία των αστικών κέντρων, αλλά και πραγματοποιώντας αποστολές έρευνας και διάσωσης καθώς και αεροπυρόσβεσης.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΑ, αεροσκάφη C-27j, C-130, EMB-209 και GV-678 και ελικόπτερα Σούπερ Πούμα, AB-205 και AB-212, εκτέλεσαν 72 αποστολές τον Μάιο προκειμένου να μεταφέρουν 119 ασθενείς σε νοσοκομεία των αστικών κέντρων, συμπληρώνοντας 180,6 ώρες πτήσεως. Η μία αποστολή αφορούσε μεταφορά μοσχεύματος.

Την ίδια ώρα, ελικόπτερα Σούπερ Πούμα πραγματοποίησαν 4 εξόδους σε ξηρά και θάλασσα για τον εντοπισμό και διάσωση αγνοούμενων. Τα ελικόπτερα εντόπισαν 18 αγνοούμενους -3η ΠΑ και 15 σε συνεργασία με άλλους φορείς (Λιμενικό Σώμα ΕΚΑΒ, ιδιωτικά πλοία κ.ά.), συμπληρώνοντας 6,1 ώρες πτήσεως.

Παράλληλα, πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-415 πραγματοποίησαν 2 εξόδους για την κατάσβεση πυρκαγιών συμπληρώνοντας 2,9 ώρες πτήσεως.

Εν τω μεταξύ, χθες, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε:

– Ένα ελικόπτερο Super Puma σε αποστολή έρευνας για τον εντοπισμό 84χρονης Γερμανίδας αγνοούμενης κολυμβήτριας στους Φούρνους

– Τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-215 σε αποστολή αεροπυρόσβεσης στα Τσαμαίικα Αχαΐας.

– Ένα αεροσκάφος PZL σε αποστολή αεροπυρόσβεσης στη Μόρια Λέσβου.

– Ένα PZL σε αποστολή επιτήρησης στην Κεφαλλονιά.

Επίσης, ένα αεροσκάφος C-27J μετέφερε 3 ασθενείς και 1 βρέφος από τη Λήμνο, τη Σαντορίνη, το Ηράκλειο και τη Θεσσαλονίκη, στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο και στην Ελευσίνα αντίστοιχα και ένα ελικόπτερο AB-212 μετέφερε 1 ασθενή από την Κύθνο στην Ελευσίνα. Συμπληρώθηκαν 33,3 ώρες πτήσης σε 12 αποστολές.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΑΪΟΣ

 

Το βρήκαμε στο armynow.net

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.