ΓΕΕΘΑ: Συνάντηση των υπαρχηγών των ΓΕΕΔ των χωρών μελών της SEDM

0
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ο Αντιναύαρχος Ιωάννης Παξιβανάκης, εκπροσώπησε την Ελλάδα στην συνάντηση των Υπαρχηγών των Γενικών Επιτελείων Ενόπλων Δυνάμεων των χωρών μελών της SEDM

 

 

Η ετήσια συνάντηση της Υπουργικής Αμυντικής Διαδικασίας της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης (SOUTH EAST EUROPE DEFENCE MINISTERIAL PROCESS-SEDM), σε επίπεδο υπαρχηγών των Γενικών Επιτελείων Ενόπλων Δυνάμεων (Υ/ΓΕΕΔ) των χωρών μελών της SEDM πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019. Τη χώρα μας εκπροσώπησε ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, αντιναύαρχος Ιωάννης Παξιβανάκης.

Κατά τη συνάντηση, έγινε ενημέρωση των Υ/ΓΕΕΔ για τις δράσεις της SEDM και για τις δραστηριότητες της Πολυεθνικής Ταξιαρχίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEEBRIG). Επιπλέον, ανταλλάχθηκαν απόψεις για την ενδυνάμωση της ειρήνης και της ασφαλείας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ενώ υπεγράφη το 6ο Πρόσθετο Πρωτόκολλο, με το οποίο αναθεωρήθηκε η Ιδρυτική Συμφωνία της Πολυεθνικής Ειρηνευτικής Δύναμης Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης/MULTINATIONAL PEACE FORCE SOUTH EAST EUROPE (MPFSEE) της Ταξιαρχίας .

Στη SEDM συμμετέχουν 15 κράτη (Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Γεωργία, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ιταλία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Ουκρανία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία, Τουρκία) και η Μολδαβία ως παρατηρητής.

Στην πολυεθνική Ταξιαρχία South Eastern Europe Brigade (SEEBRIG), που αποτελεί τον στρατιωτικό βραχίονα της SEDM, συμμετέχουν έξι κράτη ως πλήρη μέλη (Αλβανία, Βουλγαρία, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Ελλάδα, Ρουμανία, Τουρκία) και έξι κράτη ως παρατηρητές (Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ΗΠΑ, Κροατία, Ουκρανία, Σερβία και Σλοβενία).

SEDM - DCHOD

 

SEDM - DCHOD

Το βρήκαμε στο armynow.net

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.