Αποστολάκης από το Δίστομο: Δεν ξεχνάμε τη θυσία των Διστομιτών – ΦΩΤΟ

0
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Στις εκδηλώσεις μνήμης στο Δίστομο παρεβρέθηκε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

 

Στις 10 Ιουνίου 2019 συμπληρώνονται 75 χρόνια από το ολοκαύτωμα του 1944 στο μαρτυρικό Δίστομο Βοιωτίας, όπου 218 κάτοικοι βρήκαν φρικτό θάνατο από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης των 218 Μαρτύρων Ηρώων Διστομιτών, παρέστη σήμερα ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, σε επιμνημόσυνη δέηση στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου, στο Δίστομο και ακολούθως στο χώρο του Μαυσωλείου, όπου και κατέθεσε στέφανο.

Στις εκδηλώσεις παρέστη επίσης ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης.
Ακολουθεί δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας:

«Είμαστε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε τη μνήμη και να είμαστε παρόντες στη μνήμη της θυσίας των Διστομιτών, οι οποίοι εκτελέστηκαν από τα στρατεύματα κατοχής. Δεν τους ξεχνάμε ποτέ. Ήταν και είναι ένα σύμβολο, μαζί με όλες τις άλλες θυσίες των συμπολιτών μας, που έγιναν εκείνη την περίοδο, για να μας θυμίζουν και να μας κρατάνε ζωντανούς και με την αίσθηση ότι θα πρέπει, άλλωστε έχουμε χρέος και υποχρέωση, να προστατεύουμε αυτό το χώρο, μα πάνω από όλα να προστατεύουμε τις αρχές και τις αξίες.
Σας ευχαριστώ πολύ»

Slider

Το βρήκαμε στο armynow.net

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.