Άσκηση βολών ανταγωνισμού AK και AR

1
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Αυτή την άσκηση τη κάναμε για πρώτη φορά στην εκπαίδευση που είχαμε περιγράψει στο άρθρο μας «Ανασκόπηση: Tactical carbine (Μάλτα)» και εφόσον έχετε τουλάχιστον δύο άτομα, το ένα με τυφέκιο τύπου AK και το άλλο με AR μπορείτε να κάνετε αυτή την άσκηση. Η άσκηση αποσκοπεί στο σωστό χειρισμό ενός όπλου που δεν είναι το καθημερινό σας υπό πίεση.

Πηγή: GunDigest.com

Παρότι και οι δύο αυτές οικογένειες τυφεκίων είναι γνωστές στους περισσότερους οπλοφόρους, σίγουρα όλοι έχουν τις προτιμήσεις τους. Το όπλο με το οποίο έχουν μεγαλύτερη εξοικείωση. Παρακάτω έχουμε ένα σύντομο σχεδιάγραμμα για το πως προετοιμάζουμε το πεδίο για αυτή την άσκηση.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Η διαδικασία εκτέλεσης της άσκησης έχει ως έξης, ο χειριστής του AR θα βρίσκεται πίσω από το ΑΚ, και ο χειριστής του ΑΚ πίσω από το AR. Ο σκοπός είναι να εκτελέσουν σωστά και γρήγορα την άσκηση με ένα όπλο που δεν είναι όσο εξοικειωμένοι όσο με το δικό τους. Με το σήμα της εκκίνησης, και οι δύο θα πρέπει το ταχύτερο δυνατό να εκτελέσουν τα ακόλουθα βήματα.

  1. Τρέξιμο έως τα φυσίγγια
  2. Γέμισμα του γεμιστήρα με τα 3 φυσίγγια
  3. Τρέξιμο πίσω στο όπλο
  4. Γέμισμα, όπλισμα και ασφάλιση του όπλου
  5. Απασφάλιση του όπλου, εκτέλεση μίας βολής και ασφάλιση του όπλου
  6. Τρέξιμο ως το σημείο που ήταν τα φυσίγγια
  7. Απασφάλιση του όπλου, εκτέλεση δύο βολών, και έλεγχος

Πηγή: OffTheGridNews.com

Αυτή η φαινομενικά απλή άσκηση ανταγωνισμού θα σας εντυπωσιάσει στη πράξη. Θα δείτε άτομα να μη μπορούν να γεμίσουν τα φυσίγγια από το άγχος τους ότι θα «χάσουν», άλλους να μπερδεύουν τα σημεία χειρισμού των όπλων, κτλ. Ακόμα και ένα απλό πράγμα όπως ένας αθώος ανταγωνισμός είναι ικανά να αυξήσουν δραματικά το άγχος ενός χειριστή. Σκεφτείτε τώρα το άγχος σε μία πραγματική ένοπλη συμπλοκή. Με απλά λόγια, εάν έχετε προβλήματα διαχείρισης άγχους για την άψογη εκτέλεση μίας τόσο απλής άσκησης, τότε ξέρετε σε τι πρέπει να εξασκηθείτε. Δείτε τι σας δυσκόλεψε (π.χ. γέμισμα, όπλισμα, βολές, χειρισμός, κτλ.) και εξασφαλίστε ότι θα σας γίνει μηχανική κίνηση. Μετά δοκιμάστε ξανά αυτή την άσκηση μέχρι να μη κάνετε λάθη.

Source link

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.