Το τελευταίο τρίμηνο του 2020 πρόκειται να αποκτήσουν Αρχική Επιχειρησιακή Ικανότητα (IOC) τα πρώτα τουρκικά F-35Α σύμφωνα με ενημέρωση του Αμερικανού Αντιναυάρχου Mat Winter σχετικά με την πορεία του προγράμματος του εν λόγω μαχητικού.

Τα στοιχεία για την πορεία του προγράμματος του F-35 που παρουσιάστηκαν στην έκθεση «Sea and Space 2018» που διοργανώνεται στην Ουάσινγκτον δημοσιοποίησε στο Twitter ο συντάκτης του «FlightGlobal» Stephen Trimble. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα η Τουρκική κυβέρνηση έχει παραγγείλει διαχρονικά τα τελευταία χρόνια συνολικά 30 αεροσκάφη F-35Α .

Από αυτά το Αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας έχει αναθέσει στην εταιρεία Lockheed Martin προς κατασκευή μόλις έξι F-35Α στο πλαίσιο των διαδοχικών παρτίδων κατασκευής του μαχητικού που ανατίθεται στην εταιρεία.

Με βάση τις αρχικές ανακοινώσεις της κυβέρνησης της γειτονικής χώρας η Τουρκία έχει δεσμευτεί να αγοράσει 100 F-35Α τα οποία θα παραγγελθούν σταδιακά.

Εκτός από αυτά τα αεροσκάφη η Τουρκία έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της για την απόκτηση τουλάχιστον 12 αεροσκαφών F-35Β για το υπο ναυπήγηση ελαφρύ αεροπλανοφόρο TCG Anadolu (L408).

ΠΗΓΗ: Πτήση & Διάστημα

 

Source link